New Link konferencija – najveće regionalno okupljanje stručnjaka za nekretnine

New Link konferencija – najveće regionalno okupljanje stručnjaka za nekretnine

Vlasnici nekretnina uporno traže sve više i više kuna za svoje kvadrate i rijetki su oni koji unazad dvije godine ne bilježe rast cijena za prodaju ili najam stanova i kuća. U tom prosjeku prednjači Dubrovnik u kojem vlasnici stanova za prodaju traže oko 3700 eura po kvadratu što je porast od oko 20 posto u odnosu na kolovoz prošle godine, dok za kvadrat u Zagrebu traže oko 1800 eura što je devet posto više, odnosno 16 posto više nego u kolovozu 2016. godine. Ipak, izuzetak od takvih pozitivnih skokova su sva ona mjesta u Hrvatskoj koja su izvan ekonomski uspješnih i profitabilnih regija. Koliko je utemeljen taj trend rasta te kako proširiti stabilno okruženje na cijelu Hrvatsku bit će govora na konferenciji New Link u Zagrebu, najvećem regionalnom okupljanju stručnjaka za nekretnine.

New Link u Zagrebu

Ujedno, domaći ključni igrači iz područja trgovanja nekretninama, arhitekture i urbanizma moći će iz prve ruke poslušati koji su omjeri cijena na jednom od najzahtjevnijih tržišta na svijetu, onom u New Yorku. Primjere praksi iz SAD-a prenijet će im vrhunski profesionalci iz Corcoran Grupe koji u Velikoj jabuci godišnje prodaju nekretnine u vrijednosti od 21 milijarde dolara i imaju 700 milijuna dolara veću prodaju od svog prvog konkurenta.

– Kretanja na tržištu nekretnina jedan su od najvažnijih gospodarskih pokazatelja u državi, a utjecaj može biti znatno dalekosežniji ako govorimo o najvećim svjetskim ekonomijama ili gradova kao što je New York. Njuškalo je najveća platforma prema broju oglašenih nekretnina u Hrvatskoj te je New Link naš doprinos toj važnoj temi i ponovno ćemo, treću godinu za redom, razgovarati o hrvatskim specifičnostima, ali dati i globalnu perspektivu kako bi naši profesionalci za nekretnine uzeli ono najbolje od svjetskih trendova i primijenili u svoje prakse – poručuje Sanda Soptija Šiljak, izvršna direktorica u Njuškalu koje ima detaljan uvid u domaće nekretninske trendove, kao najveći marketplace u Hrvatskoj.

Tako će Brian Meier, osnivač i glavni direktor Meier tima u Corcoran Grupi koji je pomogao nekim od najpoznatijih glazbenih ili filmskih zvijezda, poput Danny DeVita, Carly Simon ili A$AP Rockya s nekretninskim željama u New Yorku, sudionicima konferencije pojasniti uspjeh poslovnog koncepta ‘više od full service agencije za nekretnine’ jer su s klijentom od prvog do zadnjeg dana, sve dok se ne useli, odnosno iseli. Ujedno, Meier smatra da je tržište u New Yorku u padu jer su najtraženiji mali stanovi, ali savjetuje da vlasnici stanova mogu povećati vrijednost svoje nekretnine ako je renoviraju i tržištu je ponude s odgovarajućom marketinškom platformom koja sve više uključuje društvene mreže, ponajprije Instagram, kao novi najveći kanal za komunikaciju s potencijalnim kupcima i prodavačima.

Skandinavska filozofija

Osim iskustava iz jedne od najuglednijih svjetskih agencija za nekretnine, zagrebačka će publika moći provjeriti i skandinavsku filozofiju biciklističkog urbanizma kao forme za stvaranje gradova ugodnih za život i po mjeri čovjeka. Naime, Morten Kabell, urbanist i bivši političar, prenijet će im kako je to izgledalo kada je na posao gradonačelnika Kopenhagena dolazio biciklom i primjerom potaknuo Dance da koriste infrastrukturu koju im je taj grad omogućio dajući prednost biciklima umjesto automobilima, odnosno da brže i jednostavnije obavljaju sve svoje potrebe.

Hrvatski kontekst svjetskim temama dat će i domaći predavači, pa će tako Damjan Geber prenijeti iskustva agencije Brigada kako percepcija i imidž kvarta utječu na cijenu nekretnine, Marko Dabrović će se osvrnuti na arhitekturu kao podlogu za stvaranje urbane javne infrastrukture i novih, kvalitetnih sadržaja za stanovnike i goste i to kroz pregled 3LHD-ovih radova u Rovinju dok će Robert Pokrovac iz Erste nekretnina govoriti o perspektivi novog građevinskog ciklusa u Hrvatskoj. Pokrovac će ujedno ugostiti nekoliko stručnjaka za nekretnine na dva konferencijska panela kako bi razgovarali je li moguć održivi razvoj hrvatskog tržišta za nekretnine i koji je potencijal razvoja građevinskog tržišta u manjim sredinama.

Učitati još
Zatvori