Neretvanski jahači vjetra

Na ušću Neretve, mjestu do kojeg ćete doći uskom cesticom uz rijeku i šaš, gdje se spajaju rijeka i more, smjestila se pješčana plaža koju ukrašavaju ‘šareni zmajevi’. Na plaži s nepreglednim plićakom i malim improviziranim beach barom od drveta i trske poželjet ćete ostati, ali i isprobati ovaj adrenalinski vodeni sport – jahanje vjetra, odnosno kitesurfing.

kitesurfing2

Strastveni zaljubljenici u kitesurfing upravo na ovom mjestu vješto koriste maestral koji neumorno puše, manevrirajući ‘zmajevima’ i izvodeći trikove u zraku dok ih kupači, a posebno djeca, iz plićaka pješčane plaže, zadivljeno promatraju. “Sve je počelo spontano, izgradio se prvi drveni beach bar na plaži, bez ikakve vizije da bi tu mogao nastati kiteboarding centar, jer tada uopće i nije bilo kitera. Dolaskom prvog stranog kitera počelo se razmišljati o ušću Neretve kao kite destinaciji i o samom klubu”, pričaju osnivači Kiteboarding kluba Komin-Neretva.

kitesurfing3

Sada, devet godina kasnije, neretvansko ušće je poznati kite centar u europskim krugovima, pa i šire. Održavaju se natjecanja u kitesurfingu, sve je više i polaznika škole za kitere, a ako vas zanima više o ovoj lokaciji i Kiteboarding klubu posjetite stranicu Kamo na izlet? i saznajte sve detalje.

kitesurfing1

Foto: Kiteboarding klub Komin-Neretva

0