Ne propustite Hrvatski festival hrane i vina

Jučer je dvorani Arena Zagreb otvoren 3. Hrvatski festival hrane i vina koji okuplja 320 domaćih i stranih izlagača i tijekom naredna dva festivalska dana donosi atraktivan eno-gastro program u kojem možete uživati do nedjelje, 15. studenog u 20 sati.

hrvfestival2

Jučer je Vukovarsko-srijemska županija donijela atraktivan program ‘Okusi Srijema i Slavonije’ na kojem su predstavljena autohtona slavonska jela praćena vrhunskim vinima., a danas u 14 sati na južnom ulazu Osječko-baranjska županija u suradnji sa zakladom Mladi kuhar organizira tradicionalnu pripremu šarana na rašljama. Porcija šarana prodavat će se po cijeni od 10 kuna a prikupljen novac bit će usmjeren u zakladu Mladi kuhar čiji je cilj podrška u praktičnoj edukaciji učenika i promicanje deficitarnih zvanja kuhara i konobara.

hrvfestival3

Posebnost festivala čini izuzetno dinamičan i atraktivan popratni program koji će zadovoljiti različite apetite i interese najšire publike. Tako će primjerice poznati chefovi, poput Ante Udovičića i Marka Palfija otkriti svoje omiljene sezonske recepte, dok će svi poklonici zdrave prehrane imati priliku upoznati se s primjerice bezglutenskim ili raw food receptima u sklopu nekoliko uzbudljivih radionica tokom oba dana, a ljubitelji slastica pratit će Cake&Bake show vrhunskih slastičara.

hrvfestival4

Kulinarske radionice odvijat će se kontinuirano na čak dvije show cooking pozornice i besplatne su za sve posjetitelje. Ljubitelji vrhunskog vina, pored brojnih degustacija, imat će priliku besplatno sudjelovati u vinskim radionicama, a ni pivo nije zanemareno i pobliže će biti predstavljeno u nedjelju zahvaljujući Pivnici Medvedgrad.

hrvfestival

Zbog svega navedenog, ovog vikenda neka Arena Zagreb postane destinacija za sve gurmane. Više o Hrvatskom festivalu hrane i vina te terminima svih radionica na službenim i Facebook stranicama.

Radno vrijeme Hrvatskog festivala hrane i vina:
Subota, 14. studenog, od 10 do 21 sati
Nedjelja 15. studenog od 10 do 20 sati

hrvfestival6

D.Č.

0