Najljepše ljubavne tradicije i priče koje će nas inspirirati ovog Valentinova

Najljepše ljubavne tradicije i priče koje će
nas inspirirati ovog Valentinova

Valentinovo najljepše tradicije i priče 2021.

Svake godine, četrnaesti dan mjeseca veljače rezerviran je za romantiku! Od ljubavnih pisama s kojima je započela priča o najromantičnijem prazniku pa sve do danas, Valentinovo je ostalo dan posvećen ljubavi i zaljubljenima koji nikog ne ostavlja ravnodušnim i koji uspijeva, bar nakratko, raznježiti i najveće skeptike. Kroz stoljeća i desetljeća, Valentinovo i tradicije koje uz njega vežemo mijenjale su se i stvarale neke od najljepših ljubavnih priča. 2021. godina donosi nove promjene zbog kojih će Valentinovo izgledati bitno drugačije od onoga na što smo navikli. Ipak, mjesta za romantiku neće nedostajati.

Usprkos i u prkos situaciji u kojoj ćemo ove godine proslaviti Dan zaljubljenih, sada je savršeni trenutak da probudimo romantike u sebi i pronađemo nove načine i tradicije na koje možemo obilježiti Valentinovo.

Valentinovo najljepše tradicije i priče 2021.

U potrazi za inspiracijom i dozom romantike koja nam u 2021. godini treba više nego ikad, u Journal redakciji prisjetile smo se nekih od najljepših ljubavnih priča i valentinovskih tradicija.

Najljepše ljubavne priče i tradicije one su iz stvarnog života

Kada pričamo o najljepšim ljubavnim pričama, one kojih ćemo se nerijetko prvih sjetiti priče su iza naših najdražih ljubavnih filmova, najvećih književnih klasika ili romantičnih balada uz koje smo odrastali. Ipak, najljepše ljubavne priče nalaze se daleko od filmskog platna, stranica knjiga i romantičnih melodija. Ljubavne priče i tradicije iz stvarnog života one su koje nose najveću inspiraciju i kojima su nerijetko inspirirani svi oni ljubavni filmovi, knjige i albumi koje volimo.

Koje su male i velike stvari koje ste učinili zbog ljubavi?

Koje su male i velike stvari koje ste učinili zbog ljubavi?, pitanje je koje smo postavile našim prijateljima i obiteljima. Od malih stvari do velikih gesta, od iznenađenja do tradicija, od neočekivanih obrata do kutije s nakitom koja pamti svako Valentinovo – neke od odgovora donosimo vam u nastavku!

Inspiracija i ideje za nezaboravno Valentinovo

Baršunasta kutija za nakit Eline tete krije nekoliko desetljeća valentinovskih uspomena. Svake godine, nekoliko dana ili čak tjedana prije Valentinova, dana na koji je prije više od trideset godina upoznao svoju suprugu, Elin tetak kreće u potragu za savršenim komadom nakita. Cilj je pronaći nakit koji u malim detaljima ili motivima nosi skrivenu poruku koju samo njih dvoje mogu iščitati. Ove godine već ga je pronašao, baš i posljednjih nekoliko godina, u Zaks kolekciji tradicijskog nakita.

Valentinovo najljepše tradicije i priče 2021. Zaks nakit
Zaks srebrne naušnice 1780kn

Naša druga ljubavna priča možda vam neće dati ideju za savršeni poklon, ali će vas zasigurno inspirirati i potaknuti da ove godine budete malo odvažniji! Nakon osamnaestog rođendana, Dunjin rođak odlučio se preseliti u New York. Život u Velikoj jabuci donio mu je najrazličitije poslove na kojima je upoznao najrazličitije ljude i pronašao nekoliko dobrih prijatelja. Kada se činilo da je njegovoj avanturi u New Yorku došao kraj, jedna od njegovih najboljih prijateljica predložila je da se ožene kako bi dobio Zelenu kartu i mogao ostati u New Yorku. Iako je brak za Zelenu kartu bio najluđa stvar koju su ikad napravili, ono što nisu znali je da će im se najluđa stvar tek desiti. Baš kao u romantičnom filmu, njih su se dvoje zaljubili.

Valentinovo je poseban dan i u ljubavnoj priči Haninih prijatelja. Godinama, Valentinovo je bio jedan od rijetkih dana koje su uvijek provodili zajedno. Hanina prijateljica Iva odlučila je studirati u Beču. Uz Beč, London je bio jedan od njezinih najdražih gradova zbog čega je tijekom studentskih dana iskoristila svaku priliku za putovanje u London i posjet prijateljici koja je tamo studirala. Nakon nekoliko posjeta, Iva i James, prijatelj njezine prijateljice, su se zaljubili. Iako je prvih sedam godina njihova veza bila veza na daljinu, Valentinovo je za njih uvijek bilo posebno jer su ga provodili zajedno. Danas, kada se uvijek nalaze na istom mjestu, Valentinovo se još uvijek trude učiniti danom posebnijim od drugih.

Valentinovo najljepše tradicije i priče 2021.

Iako ga nazivaju Danom zaljubljenih, Valentinovo ne mora biti rezervirano samo za zaljubljene. Za sve one koji će Valentinovo provesti solo, priča Matejine prijateljice inspiracija je koju tražite. Nakon nekoliko solo Valentinova tijekom kojih je ignorirala njegovo postojanje i izbjegavala sva mjesta na kojima će biti okružena zaljubljenim parovima, Iva je odlučila koncept Valentinova zaokrenuti naopačke. Sve što bi učinila za nekog drugog, Iva je učinila za sebe. Vikend putovanje, odlazak u kino, večera iz omiljenog restorana samo su neke od malih i velikih stvari koje je već učinila za sebe. Ove godine, Iva će se počastiti komadom nakita koji se već dugo nalazi na njezinoj listi želja – Konavoskim naušnicama iz Zaksa.

Ako još uvijek nemate ideju kako Valentinovo učiniti posebnom …

Ako još uvijek nemate ideju kako ovo neobično Valentinovo učiniti posebnim, postoji nekoliko poklona koji će, bez iznimke, uvijek iznenaditi i oduševiti. Najsjajniji među njima je nakit. 

Kao savršeni znak pažnje, prijateljstva i ljubavi, nakit je poklon s kojim ne možete pogriješiti kada je o Valentinovu riječ. Sjajan prsten, decentna narukvica, efektne naučnice ili lančić s privjeskom poklon su koji će Valentinovo pretvoriti u nezaboravnu uspomenu koju će osoba kojoj ga poklanjate uvijek moći nositi sa sobom. Mjesto na kojem uvijek možete pronaći onaj nakit savršen baš za osobu kojoj ga darujete je Zaks.

Ususret Danu zaljubljenih, omiljeni hrvatski brend nakita Zaks na svojim će vas prodajnim mjestima dočekati s dozom romantike i kolekcijom u kojoj ćete lako pronaći savršeni poklon. Naš prijedlog su komadi nakita iz kolekcije tradicijskog nakita. Elegantan i vječno privlačan, tradicijski nakit u suvremenoj Zaks izvedbi ovog će Valentinova biti najsjajnije iznenađenje i poklon koji će oduševiti svaku ženu. Neke od naših favorita izdvojili smo u nastavku!

Valentinovo najljepše tradicije i priče 2021. Zaks nakit
Zaks srebrne narukvica 1050kn
Valentinovo najljepše tradicije i priče 2021. Zaks nakit
Zaks srebrni prsten 780kn
Valentinovo najljepše tradicije i priče 2021. Zaks nakit
Zaks srebrne naušnice 2340kn
Valentinovo najljepše tradicije i priče 2021. Zaks nakit
Zaks srebrne naušnice 870kn
Valentinovo najljepše tradicije i priče 2021. Zaks nakit
Zaks srebrne naušnice 1080kn

Tradicijski nakit i ostatak Zaks ponude nakita potražite na najbližem Zaks prodajnom mjestu, a sve novosti i aktualne popuste omiljenog hrvatskog brenda nakita pratite na njihovom Instagram profilu @zaks_hrvatska.

Foto: Pexels, Zaks

Učitati još
Zatvori