Najljepše plaže zelenog otoka Lošinja

Najljepše plaže zelenog otoka Lošinja

plaze-borik

Borik

 Plaže zelenog otoka Lošinja

Provodite li ljeto ili produžene vikende u Puli ili Rijeci, jednodnevni ili vikend izlet do obližnjih otoka je nešto što nikako ne smijete propustiti. Jedan od njih je Lošinj. Poznat je kao zeleni otok, otok vitalnosti i zdravlja, s prekrasnim čistim morem i podmorjem u kojem nije rijetkost susresti dupine. Lošinj je i prepun prekrasnih plaža, manje ili više skrovitih, no jednako privlačnih. U nastavku pogledajte kojih 5 smo izdvojili.

plaze-uvalaengleza

1. Plaža Borik

Prekrasna šljunčana plaža Borik nalazi se u Sunčanoj uvali. Plaža je okrenuta prema zapadu, te vas pozivamo da uživate u jednom od najljepših zalazaka sunca, kada u večernjim satima sunce doslovno uranja u more.

2. Uvala Engleza

Uvala Engleza nalazi se na sjevernoj strani otočića Koludarac, na ulazu u malološinjsku uvalu i do nje se dolazi samo morskim putem. Odmah ćete primijetiti tirkiznu boju mora, kao odsjaj morskog pijeska i zelenila borove šume.
plaze-parknu

3. Plaža Parknu

Prekrasna prirodna plaža Parknu s velikim žalom posebno je pogodna za obitelji s djecom, radi lakog ulaska u more.

4. Plaža Meli

Plaža Meli pravi je mali prirodni raj. Plaža je pješčana, okružena gustom makijom, gdje nije rijetkost sresti i jelena lopatara.

plaze-meli

5. Susak – uvala Bok

Plaža Bok prekrasna je pješčana plaža koja se smjestila na otoku Susku u lošinjskom arhipelagu. Svi koji je posjete ovdje mogu uživati u pijesku kojeg ovaj otok nudi napretek, plitkom moru i plićaku. Nalazi se samo 15-tak minuta hoda od oba naselja – Gornjeg i Donjeg sela.
plaze-susak2

Ako želite uživati u još prirodnih ljepota, zavirite na stranicu Kamonaizlet.hr i pogledajte kojih se još 5 plaža našlo među 10 najljepših na Lošinju, od kojih se jedna također krije na obližnjem otoku lošinjskog arhipelaga.

Foto: Borik – Lošinj Hotels & Villas
Parknu – Sabina Simičić
Uvala Bok – Marko Vrdoljak
Ostale fotografije – arhiva Turističke zajednica Grada Malog Lošinja

Učitati još
Zatvori