Mali rituali za savršeni vikend ispred nas

Mali rituali za savršeni vikend ispred nas

@jestem_kasia

Svaki tjedan započinje s novim odbrojavanjem dana do vikenda. Stvoren za male rituale koji će nam pomoći da se opustimo i napunimo “energije”, vikend donosi onaj uvijek dobrodošli predah od užurbane svakodnevice. Kako bi ta dva slobodna dana koji donose bezbroj različitih mogućnosti iskoristili najbolje što možemo, savršenu formulu uvijek stvara spoj vremena koji ćemo odvojiti za sebe i vremena koji ćemo odvojiti za druženje s našim najdražima. Uz dan proveden u pidžami i uvijek nezaobilazno izležavanje na kauču koji su ponekad sve što nam zapravo treba, vikend donosi slobodu koja nudi mnogo više od toga.

@shotfromthestreet

MALI RITUALI ZA SAVRŠENI VIKEND

Kako svaki vikend pretvoriti u savršeni odmor? Mali rituali u svaki dan vikenda udahnut će svježinu, natjerati nas da izađemo iz udobnosti svojih domova ili maksimalno iskoristimo vrijeme provedeno u svoja četiri zida i iskoristimo baš svaki slobodan trenutak između minute kada smo u petak izašli iz ureda do one prve budilice u ponedjeljak ujutro koja nas vraća u svakodnevicu ispunjenu brojnim obavezama.

Naše omiljene male vikend rituale u kojima ćete zasigurno uvijek iznova uživati za vas smo izdvojili u nastavku.

FILMSKI POČETAK: DORUČAK U KREVET

Radni tjedan donosi užurbana jutra kada se u što manje vremena pokušavamo spremiti za novi dan. Za razliku od pet radnih dana u tjednu kada se onih nekoliko prvih minuta ili sati za mnoge ističu kao onaj najgori dio dana, vikend donosi relaksirajuća jutra u kojima uživaju čak i svi oni koji su daleko od uvijek vrckastih “morning person” pojedinaca. Nakon nekoliko odspavanih sati više i buđenja bez iritantnog alarma, doručak u krevet početak vikenda učinit će još posebnijim.

ODLAZAK NA TRŽNICU

Jedina negativna strana vikenda je da nam je ponekad teško napustiti udobnost svojega doma. Nakon relaksirajuće jutarnje rutine i gotovo filmskog doručka u krevetu, odlazak na tržnicu je savršeni razlog da napustiti svoja četiri zida. Uz platnene vrećice koje ćete napuniti svježim voćem i povrće, za posjet tržnici ne treba vam baš ništa drugo, a lagana šetnja ili vožnja biciklom, živahna atmosfera i kava na terasi obližnjeg kafića dat će vam onaj boost energije koji ste tražili.

@bychloewen

SVEMU ŠTO RADITE DODAJTE GLAZBU

Kako bi baš svaki trenutak koji donosi vikend učinili mrvicu boljim, dodajte mu glazbenu podlogu. Odaberite omiljeni album ili stvorite svoje playlistu omiljenih pjesama koje vam uvijek donose nalet pozitivne energije i uživajte.

VIKEND U POKRETU

Vježbanje je zadnja stvar o kojoj želimo razmišljati tijekom ta dva dragocjena slobodna dana. Iako je vikend stvoren za relaksaciju, lagana šetnja, vožnja biciklom ili odlazak na bazen su onaj savršeni pokret u danu koji će nam, baš poput relaksacije na kauču, pomoći da se opustimo i napunimo “baterije” za radni tjedan ispred nas.

VRIJEME JE ZA FILMOVE, SERIJE, KNJIGE

Osim za opuštanje, vikend je odlično vrijeme da se posvetite svemu onome čemu niste stigli tijekom radnog tjedna. Uz brzinsko čišćenje doma i pranje nagomilanog veša, vikend je savršeno vrijeme da uhvatite posljednju epizodu serije koju još uvijek niste stigli pogledati, za odlazak u kino na onaj odličan film o kojem svi pričaju ili da obrišete prašinu s police s knjigama i posegnete za onom koju već mjesecima želite pročitati.

DRUŽENJA UZ KAVU ILI VINO

Uz odlične male rituale koji donose vrijeme za uživanje u opuštenoj atmosferi, vikend ne bi bio isti da u njemu ne odvojimo vremena za druženja s najdražima. Od ludog izlaska petkom, subotnjih lutanja s kave na kavu do obiteljskog ručka za koji je rezervirana nedjelja i večernjeg druženja uz čašu vina, svaki vikend ispunit će se smijehom i pokojom neplaniranom avanturom odlučite li ga provesti u društvu vaših omiljenih ljudi.

ULTIMATIVNI RITUAL ZA OPUŠTANJE ZA KRAJ: KUPKA

Kada vas uhvati melankolija nedjeljne večeri, vrijeme je za kupku. Usprkos brojnim wellness novitetima, jednostavna, pristupačna i nevjerojatno relaksirajuća kupka još uvijek je na vrhu liste omiljenih rituala. Kao savršena vikend relaksacija nakon napornog radnog tjedna, kupka je uvijek odlična ideja, a ono što ju, osim nekoliko opuštajućih trenutaka koje ćete posvetiti sebi, čini posebnom su vaš omiljeni miris skriven unutar kremastih proizvoda ili kugle za kupanje i hrpa mjehurića.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori