Srpski Breakfast preporučuje restorane u Beogradu

Ako još niste čuli, krajnje je vrijeme da se pretplatite na odličan srpski projekt Breakfast uz koji će svaki vaš tjedan biti bolji. Njegova začetnica Žaklina Nikolić otkrila je svoje omiljene adrese u Beogradu. Provjerite jeste li koju od njih preskočili ili ih uključite u svoje planove kada sljedeći put planirate posjet. Ovo su provjerene adrese!

Restoran RADOST, FINA KUHINJICA

RADOST, FINA KUHINJICA

Topla i ugodna atmosfera, kao i spontano osoblje, učinit će da niti ne osjetite to što duže čekate obrok koji se sprema na licu mjesta od svježih namirnica. Juha dana – koja može biti s kokosovim mlijekom, preko veggie burgera s kozjim sirom ili japanska juha kao glavno jelo, okrijepit će vas, zasititi, ali i uljepšati dan. Radost je prije svega gurmanski pa tek onda vegeterijanski restoran.

Foto: Radost

Restoran OD USTA DO USTA

OD USTA DO USTA

Od usta do usta je restoran kojemu nije potrebna reklama jer su se glasine o njemu brzo proširile i za nekoliko godina je postao jedno od najčešćih mjesta okupljanja, ali i mjesto izložbi te radnih sastanaka. Na adresi Braće Nedića 7, u popularnim “ustima” nalaze se samo najukusniji sastojci s obližnje Kalenić tržnice, a naša preporuka je piadina za doručak, zdravi minestrone i biftek salata za ručak, dok za večeru preporučujemo salatu s kruškama i kozjim sirom ili quiche i souffle od čokolade. Obavezno pitajte za domaći sok od jabuke, kabinet IPA ili probajte neko od vina predstavljenih na Fair Pay danima.

Foto: Od usta do usta

Pivnica ICH BIN EIN BERLINER

ICH BIN EIN BERLINER

U srcu Savamale otvorena je pivnica Berliner u kojoj možete iskustiti atmosferu starog Berlina. Među svodovima predratne industrijske građevine možete uživati u 50 vrsta piva iz cijelog sveta, bavarskim kiflama i perecima, krilcima i njemačkim kobasicama svježe napravljenim u domaćoj manufakturi u Srijemu, a kao desert morate probati knedle sa šljivama rađene prema specijalnom receptu. Pivnica prima goste od utorka do nedjelje, a nalazi se u ulici Braće Krsmanovića 6-8.

Foto: Berliner

INTERGALACTIC DINER

INTERGALACTIC DINER

Intergalactic Diner restoran je dobro poznat Beograđanima po kvalitetnoj usluzi, kreativnom pristupu i odličnoj hrani. Osmišljen je po ugledu na američke dajnere iz 50-tih godina prošlog vijeka. U autentičnom ambijentu možete probati razne vrste burgera, milk-shakeove, američki doručak na različite načine, palačinke, pite i ostale poznate američke specijalitete. Svaki stol ima svoj jukebox, a za pet dinara možete odabrati pjesmu za sve prisutne. Sav prikupljeni novac se donira u dobrotvorne svrhe. Diner je otvoren 24h, a nalazi se u Internacionalnih Brigada 22 i u hotelu Jugoslavija.

Foto: Intergalactic Diner

Restoran EBISU

EBISU

Restoran Ebisu se nalazi na sedom katu hotela Square Nine. Uz pogled na beogradske krovove u jednostavnom, ali autentičnom ambijentu, možete uživati u raznovrsnim čarima japanske kuhinje. Ovaj restoran, koji nosi naziv po bogu ribara, nije običan sushi-bar, već posvećuje podjednaku pažnju klasičnim japanskim jelima od ribe i mesa kao i raznovrsne vegeterijanske specijalitete. Da bi ugođaj bio potpun, sve to je propraćeno neobičnim mini desertima i originalnim japanskim pićima.

Foto: Ebisu

Restoran DOKOLICA

DOKOLICA

U ulici Kralja Milutina 1, nalazi se café-restoran Dokolica. Enterijer je jedinstven, donekle rustičan sa pažljivo biranim detaljima i najviše podsjeća na španjolske i francuske bistroe. Mali, ali egzotični jelovnik čini miks francuske, talijanske i tajlandske kuhinje pa možete uživati u fantastičnim taljatelama s tartufima ili azijskim rezancima s patkom, a za doručak preporučujemo Croque Madame. Uz šarmantnu atmosferu i ukusan meni, Dokolica nudi i odličan izbor piva, vina i cjeđenih sokova.

Foto: Dokolica

Restoran 19.05

19.05

19.05, gradski restoran smješten u impozantnom ambijentu zgrade Geozavoda, novo je mjesto susreta ljudi kosmopolitskog duha. Posjetiocima nudi iskustvo putovanja kroz okuse Španjolske preko Italije i svih mediteranskih zemalja, pa čak i do sjeverne Afrike i Bliskog istoka. Ime restorana, 19.05 predstavlja omage zgradi u kojoj se nalazi, poznatoj kao Beogradska zadruga, izgrađenoj 1905. godine.

Foto: 19.05

Restoran SMOKVICA

smokvica

Ukoliko želite osjetiti urbani šarm Beograda, café-restoran Smokvica u Kralja Petra je prava destinacija za vas. Smokvicu odlikuje neformalna i ugodna atmosfera, a plijeni jednom od najljepših terasa koja je smeštena u hladu velike smokve. Dizajnirana je u eklektičnom stilu, obiluje toplim nijansama, prirodnim osvijetljenjem i pruža osjećaj kućnog ambijenta. Fuzija nacionalnosti vlasnika ovog lokala prenešena je i na jelovnik, te vas u Smokvici očekuje čitavi spektar različitih jela kao što su meksički specijaliteti, tacosi i quesadille, preko američkih burgera i izraleskog hummusa do laganih mediteranskih salata.

Foto: Smokvica

0