Najbolja zagrebačka mjesta za afterwork chill

Najbolja zagrebačka mjesta za
afterwork chill

afterwork-mostunusualgarden

A most unusual garden

Visoke ljetne temperature izvlače nas na ulice i terase, pogotovo nakon napornog radnog dana kada se samo želimo opustiti uz dobro društvo, hladno piće i eventualno neki zalogaj. Neki pak pate za nečim slatkim ili baš dobrom šalicom kave, a u Zagrebu je u proteklih nekoliko godina niknulo dovoljno mjesta da se zadovolje apsolutno svi ukusi i želje.

Gin & Tonic u A Most Unusual Garden (Horvaćanska 3)

Zahvaljujući kućici na drvetu u magičnom vrtu, A most unusual garden zove vas da skrenete na njegovu terasu. Najpopularnije piće koje ćete vidjeti na većini stolova je gin & tonic – savršeno rashlađen gasi žeđ u vrijeme ljetnih vrućina. A ako ogladnite, odmah iza ugla nalazi se Zadruga.

afterwork-mostunusualgarden2

Affogato u Cogito Coffee Shopu (Varšavska 11)

Cogito espresso i Medenko sladoled, ima li bolje kombinacije? Ovim ćete affogatom ubiti dvije muhe jednim udarcem, toliko potrebno razbuđivanje nakon posla i injekciju slatkog uz kremasti sladoled.

afterwork-cogito

Čaša vina i sendvič u Dežman baru (Dežmanova 3)

Ako ne požurite, u Dežman baru teško ćete pronaći mjesto za sjesti jer njihova se terasa brzo puni. No dosad nikoga nedostatak mjesta nije spriječio za malo afterwork minglanja uz čašu vina i pokoji zalogaj u opuštajućoj atmosferi Dežmanove ulice. Teško je i odabrati favorita među njihovim sendvičima, a tu su i torte – isprobajte ih sve!

afterwork-dezmanbar

Ljetno pivo u pivnici Medvedgrad (Ilica 49 ili Tkalčićeva 36)

Prošle godine je Pivnica Medvedgrad predstavila svoje ljetno pivo Ljeto u Zagrebu, a ove godine ono dolazi u boci. Degustiranje ovih laganih aroma s korom naranče i korijanderom idealno je na skrivenoj zelenoj terasi u Ilici ili u prošle godine preuređenom Malom Medi u Tkalči za one koji vole osjetiti ljetnu gužvu u Zagrebu.

afterwork-medvedgrad

Osvježenje u Swanky Monkey Gardenu (Ilica 50)

Hostel Swanky Mint proširio je svoju terasu na još dvije razine, a u pripremi je i bazen. Osim što se svaki dan možete uputiti na jedan afterwork koktel, subotom dašak egzotičnih ljetnih praznika donosi program Balearic Beats & Sunshine Treats uz plesne zvukove Baleara, hladna pića i fine zalogaje cijelo poslijepodne.

balearicbeat3

Torta Vranyczany u slastičarnici Amélie (Vlaška 6)

Torta Vranyczany je novost u slastičarnici, pobjednik Tortoboja na Slatkim guštima i posebno osmišljena slastica za aktualnu izložbu u Muzeju za umjetnost i obrt. Sastoji se od 4 fina sloja – biskvita s cimetom, anisom i korijanderom, hrskavog sloja od badema, lješnjaka, pistacija i čokolade, sloja kruški s đumbirom i limetom, te završnog moussea od karamela i glazure od čokolade. Najbolje mjesto za degustaciju je, naravno, ljupka terasa slastičarniceu Vlaškoj 6.

afterwork-amelie

 

Učitati još
Zatvori