Najbolja događanja koja donosi sljedeći tjedan

Najbolja događanja koja donosi
sljedeći tjedan

Svaki novi tjedan donosi nove razloge za izlazak. Iako hladne dane volimo provoditi u toplini svojeg doma, sljedeći tjedan u Zagrebu donosi nekoliko odličnih događanja koja nećete htjeti propustiti. Od prvog zagrebačkog koncerta velike Sinead O’Connor do odličnih filmskih klasika, u nastavku donosimo najbolja događanja koja donosi tjedan ispred nas!

Sinead O’Connor u Tvornici kulture

Po mnogima jedan od najvećih talenata glazbene industrije uopće od sredine 80-ih godina prošlog stoljeća do danas, Sinead O’Connor iza sebe ima izuzetno životopisnu karijeru, omeđenu gomilama skandala, kontroverzi i sjanih pjesama. Njezina verzija Princeove pjesme “Nothing Compares 2 U” jedan je od najvećih pop hitova svih vremena i jedna od najizvođenijih pjesama na radio stanicama unazad 30 godina. Na vrhuncu karijere početkom 90-ih među fanove njezinog rada ubrajala se cijela svita velikih imena kao što su Elton John, Bono, Mary J. Blige i mnogi drugi.

Sinead O’Connor, kultna pjevačica dolazi 15. siječnja na svoj premijerni i ekskluzivni zagrebački nastup u Tvornicu kulture, na koncert limitiranog kapaciteta svega 1.200 ulaznica. Više informacija pronađite ovdje.

Filmovi Michelangela Antonionija u kinu Tuškanac

Sljedeći tjedan u kinu Tuškanac posvećen je jednom od najznačajnijih autora modernoga filma, talijanskom redatelju Michelangelu Antonioniju. Retrospektiva koja će trajati od ponedjeljka, 13. siječnja do nedjelje, 19. siječnja, donosi ukupno 11 naslova, počev od onih najranijih iz razdoblja tzv. „neorealizma duše“ (Dama bez kamelija, 1953), odnosno filmova u kojima se zapažaju zameci njegovoga stila iz vrhunskog razdoblja 1960-ih (Prijateljice, 1955; Krik, 1957), potom sva četiri dijela čuvene „tetralogije otuđenja“ kojom stječe ugled majstora svjetskog filma (Avantura, 1960; Noć, 1961; Pomrčina, 1962; Crvena pustinja, 1964), do filmova realiziranih izvan Italije (Povećanje, 1966; Zabriskie Point, 1970, Profesija: reporter, 1975), odnosno njegovog pretposljednjeg redateljskog projekta (Identifikacija jedne žene,1982). Uoči projekcije filma Profesija: reporter (1975), u ponedjeljak, 13. siječnja u 19:15, uvodnu riječ o Antonionijevu stvaralaštvu održat će filmolog, prof. dr. sc. Nikica Gilić. 

Sve informacije pronađite ovdje.

Ne čujem te, mrak je u Zagrebačkom plesnom centru

Nakon uspješnih i popunjenih izvedbi u drugim gradovima, plesna predstava Ne čujem te, mrak je u srijedu, 15.siječnja vraća se u Zagreb! Nastala u sklopu programa Koreospektar u Zagrebačkom plesnom centru te u koprodukciji UPPU PULS-a i Škvadre, predstavlja promišlja komunikaciju i našu ovisnost o njoj kroz plesni pokret. Izvođači u ovoj koreografiji međusobno ne razmjenjuju poruke. Između njih ne postoj logična komunikacija već se čini kao da su konstantno u nesporazumu. Ne očekuju da će poruka koju šalju biti shvaćena – igraju igru čija pravila ostaju skrivena gledateljima, a djelomično i njima samima. Iza ideje i koncepta predstave nalazi se Eva Kocić, a u predstavi nastupaju Anđela Bugarija, Ema Crnić, Ema Kani, Šimun Stankov, Marta Habulin, Gendis Putri Kartini i Una Štalcar-Furač.

Više informacija pronađite ovdje.

10 godina benda Mašinko u Vintage Industrial Baru

Uz poziciju na samom vrhu domaćeg punk rocka, Mašinka krasi neskriveno uvažavanje etabliranih kolega sa scene, ali prije svega i stalno rastuće publike. Specifični po neuobičajenoj postavi od čak tri gitare, isporučuju neodoljive rifove i brzo pamtljive, himnične refrene pod utjecajem kalifornijske punk škole. Glavnina njihovog stvaralaštva posveta je mladenačkim danima i njegovanju prijateljstava, a upravo kroz prizmu druženja i zajedništva provlače i nepretenciozni lokalpatriotizam.

Deset godina odličnih svirki proslavit će koncertom u Vintage Industrial Baru u petak, 17.siječnja. Podršku na važnom jubileju pružit će im varaždinsko-koprivnički punk rock brend One Step Away (OSA). Sve informacije pronađite ovdje.

Foto: Unsplash, YouTube, PR, Nataša Tvrdinić

Učitati još
Zatvori