Otkrijte tajne pariških ulica i života Parižanki

Otkrijte tajne pariških ulica i
života Parižanki

Fany Péchiodat svoju parišku priču započela je kao studentica kada se preselila u Paris. U 2008. godini njezinih 50 prijatelja primilo je njezin prvi mail s lokacijom cvjećarne koja je u tajnosti proizvodila parfeme od otpalih latica, tajnu koju je otkrila radeći za Jean Paula Gaultiera kada je njezin posao bio usko vezan uz njegovu kolekciju parfema. Nakon tog prvog maila koji je oduševio njezine prijatelje, My Little Paris svojim mjesečnim pretplatničkim kutijama unutar kojih se kriju jednako estetski privlačni i kvalitetni proizvodi osvojio je Marseille i Lyon.

Uslijedile su suradnje s poznatim dizajnerima poput Diane von Furstenberg i Ines de la Fressange i stvoren je sestrinski beauty brend nazvan My Little Beauty. Svi prekrasni i kvalitetni proizvodi bili su uredno upakirani i ukrašeni ilustracijama japanske umjetnice Kanako Kuno koju je sestra osnivačice pronašla kako prodaje razglednice sa svojim ilustracijama na Monmartreu. Kada su njezine ilustracije 2013. godine osvanule u obliku plakata velikog formata u cijelom Parizu, ubrzo su svi pronašli i zaljubili se u mali vodič kroz tajne lokacije prekrasnog Pariza. Danas, My Little Paris ima više od tri milijuna vjernih sljedbenika i frankofila koji maštaju o čarobnom pariškom životu.

Sada, My Little Paris čiji su čitatelji uglavnom Europljani, okreće se brojnoj američkoj publici koja je interes za ovaj šarmantni brend pokazala nakon izlaska videa u produkciji brenda, a u suradnji s dizajnericom Claudie Pierlot na jednoj od njihovih mjesečnih kutija na koje se možete pretplatiti. Video koji na Youtubeu broji više od 24 milijuna pogleda čaroliju pariškog načina života i estetiku brenda My Little Paris prenio je preko Atlantika.

La Parisienne su engleske novine nastale u My Little Paris tvornici koje neće obuhvaćati klišeje poput mornarske majice ili prehrane u kojoj će ogromne količine sira biti zaslužne za gubitak kilograma već se nositi autentičniji prikaz ideala Parižanke zadržavajući dio čarolije iza cijelog mita o ženama iza francuskih prozora pariških stanova. Takvim pristupom, Fany želi pobijediti klišeje i zadržati najbolje dijelove iz stvarnog života Parižanki u kojima će ljudi zaista uživati.

Besplatna pretplata u vaš virtualni poštanski sandučić svaki tjedan donosi dva korisna, pametna i zabavna savjeta koje za vas pišu upravo Parižanke. Osim njihovih otkrivenih tajni u svom inboxu pronaći ćete i inspiraciju iz njihovog chic ormara, recepte koje ćete morati isprobati i predivne ilustracije i fotografije jednostavno “pariških” stvari. Ako i vi spadate u grupu onih koji se osjećaju pariški, ali igrom slučaja ili zabunom nisu rođeni u predivnom Parizu, po svoju tjednu dozu omiljenog grada i tajni njihovih stanovnika pohrlite na gofrenchyourself.mylittleparis.com/en/ i dva puta tjedno najbolje od Pariza posjetit će vaš inbox.

Tekst: Ela Jarni

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori