Nešto novo u Muzeju iluzija

Nešto novo u Muzeju iluzija

muzej-iluzija-naslovna

Zagrebački Muzej iluzija je danas predstavio novi izgled posjetiteljima omiljenih i najčešće fotografiranih muzejskih soba – sobe Ames, Kose sobe i Obrnute sobe – u čijoj su transformaciji sudjelovali mladi arhitekti i dizajneri Fakulteta arhitekture i dizajna.

Mladi kreativci su se natjecali u osmišljavanju novog izgleda soba Muzeja iluzija, a dobitnici natječaja su, osim novčane nagrade, dobili mogućnost da aktivno sudjeluju u projektu i da svojim idejama unesu novi život u svaku od soba. Ove nagrade su osvojili Mia Martinović, Tin Pugelnik Stipeć, Mihaela Maslać, Daria Rubeša, Marta Badurina, Doria Horvatić i Josipa Tadić.

muzej-iluzija-2

U iluziju je preuređen čak i haustor Muzeja iluzija kojeg su oslikali likovni umjetnici Siniša Bovcon i Mislav Bengez u suradnji s W-dizajnom. Osim novog doživljaja soba, u Muzeju se sada može istražiti i fotografirati oko 20 novih eksponata. Posjetitelji tako mogu izoštriti oči i pronaći 3D sličicu skrivenu u stereogramu, istražiti zakonitosti percepcije i poigrati se odnosom veličina putem iluzije stolice ili se izgubiti u šarenilu svojih lica pomoću kaledioskopa te uživati u mnoštvu drugih iluzija.

muzej-iluzija-1

U želji da posjetitelje i dalje zabavljaju i naprežu njihove moždane vijuge, Muzej iluzija pripremio je različite mozgalice i nove vizualne, osjetilne i edukativne varke. Čekaju vas na adresi Ilica 72 svaki dan od 09:00 – 22:00 sata. Više informacija na www.muzejiluzija.com.

muzej-iluzija-4

Učitati još
Zatvori