Kako je romobil preko noći postao najpopularnije gradsko prometalo?

Kako je romobil preko noći postao
najpopularnije gradsko prometalo?

Nema sumnje da ste u posljednjih nekoliko sezona na gradskim ulicama snimili jedno novo i uzbudljivo prometalo. Naravno, riječ je o električnom romobilu, vozilici koja je postala mnogo više od sredstva za zabavu i vrlo se brzo prometnula u prijevozno sredstvo broj 1 za mnoge mlade i urbane ljude.

Svakodnevni commute po gradu, od kućnih vrata do uredskog praga, tako je postao jednostavniji i brži, ali i ono što nam je svima postalo bitno – ekološki prihvatljiviji. Električni romobil doista je dizajniran po stilu i ritmu našeg svakodnevnog života i ujedno spreman na sve izazove koji nas očekuju u određenom danu.

Od same pojave električnog romobila na našim cestama, djelovalo nam je kao da se njihovi vozači zapravo jako dobro zabavljaju dok putuju na ciljanu destinaciju; nabace kacigu, namjeste svoju omiljenu glazbu da svira u slušalicama i brzo i okretno kreću se po gradu. Baš zato razveselila nas je mogućnost da i same isprobamo ovo uvjerljivo najpopularnije gradsko prometalo, čija publika svakim danom sve više raste. I čini se da taj trend ne pokazuje znakove posustanja!

Upoznavanje s MS ENERGY Neutron n3 električnim romobilom

MS ENERGY brend je koji se specijalizirao za izradu električnih romobila, koji u jedno spajaju izvrsnu kvalitetu, vrhunski dizajn te praktično korištenje u našoj svakodnevici. Predstavljajući vlastitu liniju e-romobila, misija brenda također je bila unijeti ekološki osviještena rješenja u naš prometni sustav te potaknuti razvoj zdravijih i čišćih gradova, zelenijeg i kvalitetnijeg sutra.

E-romobil s kojim smo se mi imale priliku upoznati je model Neutron n3 koji dolazi u nekoliko boja, a naš je bio u bijeloj boji!

Kako brend opisuje Neutron n3 električni romobil

Zahvaljujući velikim 10″ kotačima sa zračnim gumama i zadnjem mekanom opružnom amortizeru, n3 čini gradsku vožnju ugodnom i sigurnom. Lagani aluminijski preklopni mehanizam cijeli romobil čini laganim za sklapanje i nošenje.

LCD zaslon nudi sve potrebne informacije vezane uz stanje baterije, brzinu i ostale podatke o vožnji, a dodatne informacije i postavke možete dobiti aktivacijom aplikacije na vašem pametnom telefonu. Aplikacija je dostupna za iOS i Android telefone.

Veliki kotači, zadnji amortizer i efikasna disk kočnica, čine vožnju ugodnom bez potrebe čestog zaustavljanja. Uz to posjeduje i električnu prednju kočnicu koja prilikom kočenja vraća energiju u bateriju čime se ona puni. Model je dostupan u tri atraktivne boje: crna, bijela i crvena.

Romobil koji nas je osvojio na prvi pogled – i na prvu vožnju!

Naš prvi susret s MS ENERGY Neutron n3 električnim romobilom prošao je uglavnom u znaku informiranja i educiranja. Najbolje što možete napraviti kada kupite svoj prvi električni romobil jest uzeti knjigu s uputama u ruke i dobro istražiti sve što trebate znati: kako sastaviti romobil do kraja, koje sve mogućnosti korištenja ima, ali i koja su mu potencijalna ograničenja i što nikako ne biste trebali raditi dok ga vozite.

Jednom sastavljen do kraja, ovaj romobil osvojio nas je na prvi pogled i nema sumnje da se radi o jednom od najbolje dizajniranih električnih romobila koje smo dosad vidjele. Kombinacija bijele boje i pomno osmišljenih detalja poput smeđih kožnih ručki cijelom romobilu daje na eleganciji i profinjenosti, pa ga komotno možete promatrati i kao modni dodatak koji će upotpuniti vaše gradske kombinacije.

Što nam se najviše svidjelo u prvoj vožnji Neutron n3 električnog romobila?

Iz ureda smo odlučile zaputiti se na neku lijepu gradsku lokaciju na kojoj ćemo komotno moći provozati Neutron n3 električni romobil. Romobil se pritiskom ručice vrlo jednostavno sklapa, unosi u lift i po potrebi nosi sklopljen u ruci, a isto tako smo ga i vrlo brzo ponovno ‘upogonile’ i počele voziti.

Na njemu su dostupne 3 brzine, a za prvu vožnju odabrale smo onu najmanju. Budući da smo odmah stekle osjećaj sigurnosti prilikom stajanja na ovom romobilu, do kraja isprobavanja ohrabrile smo se i na maksimalnu brzinu – razinu 3, koja zbilja dobro dođe kada ste u žurbi i negdje morate stići brzo i bezbolno. Kada s romobila morate sići, nogica koju potegnete prema dolje omogućit će da on ostane fiksiran i stabilan dok vi obavljate svoje obaveze.

LCD ekran pokazao se sjajnim informativnim alatom za vrijeme vožnje Neutron n3 električnog romobila, jer nas je obavještavao u kojoj smo brzini, koliku smo udaljenost prešle i, naravno, koliko još baterije ima. Povezivanjem aplikacije s romobilom putem Bluetootha, mogle smo i na mobitelu pratiti sve te vrijednosti, a dobile smo i neke dodatne opcije, poput poigravanja s mogućnostima svjetla na romobilu i njihove bolje kontrole.

Vožnja ovim romobilom doista je bila ugodno i zabavno iskustvo, koje nas je potaknulo na razmišljanje kako bismo ovakvo gradsko prometalo voljele koristiti svakog dana i uvidjele smo koliko je električni romobil zapravo dobro, kvalitetno i zeleno rješenje koje bi mnoge od nas mogle prigrliti u skorijoj budućnosti.

Osvojila nas je činjenica da bez stajanja u gužvama putujemo s točke A na točku B, na svježem zraku, te da nam za standardni svakodnevni commute uz romobil zapravo treba bitno manje vremena no što je to inače slučaj.

Naravno, potpuno sigurne vožnje na električnom romobilu nema bez zaštitne kacige koja, kako bi se reklo, glavu čuva. A mi smo ju zaštitile MS ENERGY MSH-10 kacigom, koja omogućuje čak 4 načina rada LED osvjetljenja i tako pruža sjajnu signalizaciju u svako doba dana ili večeri.

Gdje nabaviti MS ENERGY Neutron n3 električni romobil i MS ENERGY MSH-10 kacigu doznajte na službenoj stranici.

Foto: Tatjana Bukvić

Preporuka

Zatvori