Movember u poznatom salonu Green Deco

Green Deco od svog otvorenja dobiva sve više pozornosti zbog originalne priče te retro interijera same brijačnice i frizerskog salona. Ugodan ambijent, prirodni materijali i eko proizvodi za njegu kose osnovna su nit vodilja u kreiranju prostora na zagrebačkoj Zavrtnici. Matija Ptić i ekipa Green Decoa ovog studenog idu i korak dalje. Naime, studeni je sve prepoznatljiviji kao ‘Movember’, odnosno ‘No-Shave November’ – mjesec u kojem vladaju brkovi i brade čijim puštanjem se obilježava borba protiv raka prostate, a na poseban će način svijest podizati u zagrebačkoj eko brijačnici.

brkvember2

Kako bi podržali ovu iznimno važnu akciju, ekipa Green Decoa će tijekom studenog besplatno uređivati, trimati, voskati i polirati svakog potencijalnog brkonju, a dobrotvorni prilozi biti će prikupljani za Hrvatsku ligu protiv raka. Movember u Green Deco-u završit će krajem mjeseca, u subotu 28. studenog kada će od 9 do 14 sati ekipa besplatno brijati sve puštače brada i brkova. Na Brkvemberu će se dobrotvorno skupljati novac te će se održati izbor najboljeg brka kojeg će Gospon Fulir nagraditi poklon paketom za timarenje. Sve vezano uz Brkvember pratite na Facebook stranici.

brkvember3

Početkom prošlog stoljeća brkovi su bili modni vrhunac muškaraca i gotovo da je bilo ilegalno ne imati ga, uz eventualnu kozju bradicu ili ‘kotlete’- dugačke i široke zulufe. Pri pojavi jednokratnih žileta i mašinica za brijanje, ukrasi muškog lica pomalo su izblijedili dok konačno nisu i izumrli. “Tek donedavno, unatrag 3 godine pojava brada i brkova postali su apsolutni hit. Iako bi većina muškaraca voljela nositi brk i bradu, neodobravanje šefa, žene, cure, roditelja stopiraju potencijalne bradonje i brkonje. Obzirom da ulazimo u studeni, formalni mjesec brkova zvan Movember, savršen je trenutak za progurati novi stil. Movember je godišnji događaj koji uključuje uzgoj brkova tijekom mjeseca studenog, a ideja je podići svijest o zdravstvenim pitanjima muškaraca, kao što su depresija, rak prostate, testisa i ostalih muških bolesti”, objasnio je Matija Ptić, vlasnik Green Deco-a.

brkvember1

Movember je dobio naziv 1999. godine spajanjem riječi moustache (brk) i november (studeni) te je tako nazvan pokret koji okuplja velik broj muških poklonika spremnih prihvatiti izazov puštanja brkova. 2004. godine Travis Garone i Luke Slattery formalno pokreču lokalnu zakladu Movember, aktivnu u Australiji i Novom Zelandu. Movember Zaklada pokreće Movember dobrotvorni događaj, smješten na Movember.com. a cilj je promijeniti lice zdravlja muškaraca. 2007. godine događaj postaje globalan te se širi na cijeli svijet.

D.Č.

0