Morate probati RougeMarinove RougeDogs

Zagreb je divan u ovo adventsko doba za što stižu potvrde sa svih strana, a mi posebno volimo istraživati gastro ponudu kućica u gradu. Tražimo ono što je drugačije, odmak od klasike jer naše nepce teži za nečim novim, neistraženim. Tako smo naišli na RougeDogs Marina Medaka, chefa popularnog RougeMarina, koji su sve samo ne obični.

rougedogs2

Merguez (janjeća kobasica s pastom od sušene rajčice, relishem od komorača, daikona, mrkve i rotkvice, aioli wasabi umakom)

Kako Marin kaže, sve je krenulo od inspiracije New Yorkom. Naime, u Velikoj Jabuci cvjeta gourmet street food scena – hot dog više nije samo obična hrenovka, kao što su evoluirali i obični sendviči i burgeri. Namirnice su vrhunske, kombinacije neobične, nadahnute svjetskim kuhinjama i često se čine kao spoj nespojivog, ali donose nove okuse koje cijene svi foodieji. I djelić tog iskustva možete pronaći ovog adventa u RougeMarin kućicama na Fuliranju u Tomićevoj i Kurelčevoj.

rougedogs1

Basque (svinjska kobasica s chillijem con carne i pečenom paprikom)

Četiri RougeDoga potpuno su različita i daju drugačiji pogled na kobasice koje smo navikli vidjeti na adventskim kućicama. Domaće i ručno rađene janjeće, teleće i svinjske kobasice poslužuju se u domaćem svježe pečenom pecivu s maštovitim dodacima, umacima i povrćem. Basque sa svojim začinima budi aromu Španjolske, Cuban kubanske, a Merguez je inspiriran sjevernoafričkim okusima.

rougedogs4

Cuban (svinjska kobasica sa šunkom, gouda sirom, kiselim krastavcima, senfom i maslacem)

Od fotografija rastu zazubice – uz RougeDogs ćete se itekako dobro zagrijati ove zime.

rougedogs3

Gourmet Dog (teleća hrenovka s marmeladom od luka i crvenog vina, hrskavom pancetom i carolina senf umakom)

Foto: Matea Smolčić/Story

1