Modularna kuća za sve sezone

Modularna kuća za sve sezone

d-haus-external-day_01

Zanimljiv i poseban koncept kuće D*Haus na izuzetno dinamičan način prilagođava se svome okolišu i onima koji borave, tj. žive u njoj.

Ovaj fleksibilan koncept omogućava bezbolnu tranziciju oblika kuće od zime do ljeta i od dana do noći. Debeli i teški vanjski zidovi otkrivaju unutrašnje staklene stijene koje postaju fasade i pročelje kuće prilikom tranzicije kuće iz jednog oblika u drugi. Vrata postaju prozori i obrnuto.

Tijekom hladnijeg vremena zimi, kuća zadržava kockasti oblik s malim prozorima i time stvara veliku termalnu masu. Kuća je doslovno kao u zagrljaju. No, kako dolazi do toplijeg vremena ljeti kuća se otvara i dozvoljava svijetlu i dodatnom dotoku zraka da uđu unutra i isto tako nudi panoramski pogled na okoliš. Kuća se doslovno otvara kao Rubikova kocka te unutrašnji zidovi postaju vanjski.

d-haus-external-across-water_01

Ovakva kuća još nije realizirana u povijesti arhitekture, a njezin nacrt i plan temelji se na matematičkoj računici koja savršen kvadrat pretvara u isto tako savršen jednakostraničan trokut. Svi oblici između, mogu se reorganizacijski oblikovati u trokut.

d-haus-external-on-deck_01

d-haus-external-under-trees_01

Foto: D*Haus

Učitati još
Zatvori