Novo ruho zagrebačkog Muzeja iluzija razveselilo je ljubitelje umjetnosti

Novo ruho zagrebačkog Muzeja iluzija
razveselilo je ljubitelje umjetnosti

Zagrebački Muzej iluzija dokaz je da se ideja, odlična strategija i naporan rad isplate. Prošlo je tri godine od kad su Roko Živković i Tomislav Pamuković svoju ideju  pretvorili u uspješan koncept koji je ubrzo nadišao Hrvatske granice i otputovao u Svijet. Ogroman uspjeh zagrebačkog Muzeja pratilo je otvaranje zadarskog što je ubrzo dovelo i do prodaje franšiza. Uslijedilo je otvorenje Ljubljane i Beča, što je iluzije dovelo i na Arapski poluotok, točnije, do Muskata u Omanu.

Već sljedeće godine obitelj Muzeja iluzija povećala se za nevjerojatnih 9 novih Muzeja! Od susjednog Beograda, preko malezijske metropole Kuala Lumpura, Dubaija, Atene, Berlina, New Yorka, Kansas Cityja, sve do Hamburga i Toronta.

Muzej iluzija probudit će sva vaša osjetila

Začetnik svjetskog trenda, zagrebački Muzej iluzija, nakon tri i pol godine, prvi puta je zatvorio svoja vrata samo kako bi ih 8. veljače otvorio još ljepši, uzbudljiviji i bolji. Standardni postav nadopunjen je novim posebnim sobama, eksponatima i iluzijama. Ljubitelji svog lika i djela uživat će u stolu klonova gdje sjedite sa samim sobom okruženi još petoricom vaših klonova. Svjetlosne iluzije predstavljene u sobi boja posebno će cijeniti obožavatelji dobre fotografije.

Zabavno umjetničko iskustvo

Moireovi uzorci omogućuju doživljaj stvaranja beskonačnog broja iluzija, dok se varljivo prstenje i štap vješto poigravaju s vašim osjećajem za prostor. Dvosmisleni cilindar naučit će vas da izravni pogledi na objekte i njihovi odrazi u ogledalu stvaraju različita tumačenja njihovih oblika. Tu su još i dva gramofona koja prilikom okretanja stvaraju hipnotičku iluziju, te tunel beskonačnosti i još mnogo toga što ćete doživjeti, a pri tome se i odlično zabaviti.

.. i još mnogo toga

Dilemma games igre, već dobro poznate slagalice i mozgalice možete pronaći u Muzejskom shopu. Muzej Iluzija odlična je platforma svima koji žele proslaviti važan događaj u kulturnom prostoru uz nesvakidašnju scenografiju. Uz tim koji svaki događaj kroji posebnom pažnjom temeljenom na znanju i dugogodišnjem iskustvu učinit će vaše okupljanje događajem koji će se prepričavati još dugo.

Posjetite Muzej Iluzija u Ilici 72 i svakako se pripremite na to da ćete ostati zadivljeni. Za ulazak u ovaj zabavan i poučan svijet iluzija djeca do 15 godina izdvojit će 30 kn, odrasli 50, dok obiteljska ulaznica stoji 120 kn. Studenti i umirovljenici svoj ulaz osigurat će za svega 40 kn. Dodatne informacije o ovom fenomenu iluzija koji osvaja svijet pronađite na službenoj stranici.

 

Foto: PR

Učitati još
Zatvori