Ni ovaj vikend u Zagrebu neće biti dosadan. Predlažemo vam 5 super događanja
Ni ovaj vikend u Zagrebu neće biti dosadan. Predlažemo vam 5 super događanja

Ni ovaj vikend u Zagrebu neće biti dosadan.
Predlažemo vam 5 super događanja

Sve nam je bliže ono vruće zagrebačko ljeto na kakvo smo navikli. Vikend za vikendom dokazuje kako se događanja vraćaju na velika vrata te kako u glavnom gradu baš uvijek ima za svakoga ponešto. Ni ovaj vikend neće biti na odmet, tako da ne morate brinuti ako još niste među onima koji će se zaputiti na more. Zagreb je uistinu magičan ljeti, nudi toliko lokacija za uživanje, od onih na kojima ćete moći biti u opuštenoj atmosferi, do onih koji zovu na gradsku vrevu.

Već smo navikli da se neka od tih događanja odvijaju kako u centru tako i na mjestima koja su malo izvan centra grada. Upravo te lokacije mogu vas apsolutno iznenaditi sa svojim sadržajem, zato smo dobro istražili što se zanimljivog događa ovog vikenda, od 11. do 12. lipnja. Ne znate kako biste krenuli? Nastavite čitati jer smo sigurno da ćete između ovih pet super događanja pronaći i jedan za sebe!

Pop up Summer Garden

Događanje koje smo vam već najavili i kojem se posebno veselimo je četvrto i potpuno novo izdanje Pop Up-a. Ove godine on je preselio na najljepše zagrebačko jezero Bundek i priprema ponudu u kojoj svatko može pronaći nešto za sebe. U suradnji sa Screen on the Green čiji će bogati filmski program upotpuniti zagrebačku ljetnu ponudu, ove nedjelje od 21 sat možete pogledati povijesni mjuzikl Westside Story.

Vrhunske koktele pripremat će iskusni barmeni, a za pripremu ukusnih zalogaja ove godine je zadužen jedan od najpoznatijih zagrebačkih foodie mjesta – Plac.

Više o eventu saznajte ovdje.

Švedski doček ljeta – Midsommar!

Nakon dvije godine pauze ponovno je vrijeme za Midsommar i to ovaj put u dvorištu Akademije likovne umjetnosti. Tamo će se u subotu od 15 sati odvijati piknik uz švedsku glazbu, kao i Mali plac – prodaju lokalnih proizvoda s OPG-ova. Program traje cijeli dan, a donosi radionice za djecu, radionice izrade vijenaca od cvijeća u suradnji s Dnevna doza biljaka, Midsommar igre i ples oko stupa s cvijećem u suradnji s IKEA, radionicu reciklaže u suradnji s Laboratorijem zabave i čitanje ulomaka iz novog prijevoda Pipi Duge Čarape. Za sam kraj tu je nastup ABBA real tribute benda.

Za vrijeme Midsommara možete posjetiti i ALU-Perspektivu 2022 – završnu godišnju izložbu studenata likovne umjetnosti.

Više o eventu saznajte ovdje.

 

Rougemarin Gin Park

Rougemarin je upravo otvorio svoja vrata Gin Parka!  Vrhunski chef, Marin Medak, pobrinuo se da je ponuda pića i hrane osmišljena na temelju karakteristika i sastojaka poznatih ginova. Za zabavu zaduženi su brojni gostujući DJ-i koji će svojim nastupima podići atmosferu, a Park ima i brojne zone prikladne za dječju igru. Uživajte i ovog ljeta u omiljenom piću, fantastičnoj gasto ponudi, beatovima poznatih zagrebačkih DJa i debelom hladu zelenih krošnji vikendom od 12 sati do ponoći.
Više o eventu saznajte ovdje.

Mini Show Off

Za one ipak malo željnih mode i shoppinga, u samom centru grada, u subotu od 11 do 18 sati održat će se Mini Show Off, točnije na Krvavom mostu. Radi se o prodajno-izložbenom sajmu koji će ugostiti dizajnerska imena poput Ane Popović, Mice Torbice, SitoLaba, Svoye, FranMari i Sasha nakita. Idealno ako ćete biti u prolasku gradom i njegovim najužim centrom.

Više o eventu saznajte ovdje.

Flower-Power by Projekt Ilica

Ljetni festival pod nazivom Flower Power imat će još bogatiji umjetnički program. Osim revije u 12 sati i fantastičnih jazz nastupa u programu ćete moći vidjeti i poznatu izložbu studenata i alumnija PLATI & NOSI u organizaciji Akademije likovnih umjetnosti. U Ilici nastupa i glazbeni kolektiv Škvadra, a moći ćete poslušati i odlične DJ sessione u organizaciji Fruhstuck kolektiva. Prošećite Ilicom i uživajte u jedinstvenom događaju.

Više o eventu saznajte ovdje.

Učitati još
Zatvori