Vijest koja je oduševila obožavatelje Harryja Pottera: sada i vi možete provesti noć u Hogwartsu

Vijest koja je oduševila obožavatelje Harryja Pottera: sada i vi možete provesti noć u Hogwartsu

Zajednica koja se stvorila među obožavateljima pustolovina malog čarobnjaka Harryja Pottera već je odavno nadišla same knjige J. K. Rowling i popratne filmove koji su snimljeni u holivudskoj produkciji. Dapače, raznorazne aktivnosti na Harry Potter temu počele su se organizirati upravo nakon što je priča o slavnom čarobnjaku privedena kraju, pa se čini kako u magičnom Harry Potter svijetu živimo i dalje. U Hrvatskoj magiju održava živom naše Ministarstvo magije, koje svake godine organizira razna tematska događanja, pa tako i Školu magije za sve vještice i čarobnjake u jednom predivnom hrvatskom dvorcu.

U inozemstvu pak postoje razni tematski parkovi za obožavatelje Harryja Pottera, a ovih je dana svjetskim medijima odjeknula novost kako svi oni (i svi mi) ove godine možemo provesti Noć vještica u čarobnom Hogwartsu. Događanje se zapravo odvija drugi put zaredom, nakon velikog uspjeha prošle godine, te se organizira u sklopu projekta London’s Warner Bros. Studio Tour: The Making of Harry Potter.

Mjesto radnje su, dakle, London i Warner Bros. setovi rađeni upravo za filmove Harryja Pottera, koji će na jednu večer postati još čarobniji i strašljiviji – u duhu Noći vještica. Program u kojem svi zainteresirani mogu sudjelovati zove se Hogwarts After Dark, a u sklopu njega boravit će se u slavnoj Velikoj dvorani za svečanosti i kušati tradicionalne zalogaje iz Hogwarts kuhinje. Onaj strašljiviji dio uključuje posjet Zabranjenoj šumi i ulici Diagon Alley po mraku.

Više o ovom događanju koje se održava krajem listopada u Londonu i kako nabaviti karte otkrijte ovdje.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori