Toplinski val u gradu: Rashladite se na ovim bazenima
Toplinski val u gradu: Rashladite se na ovim bazenima

Toplinski val u gradu: Rashladite
se na ovim bazenima

Provesti dan na bazenu asocira nas na scene iz nostalgičnih tinejdžerskih filmova. Omiljeno piće u ruci, dobro društvo i bijeg od vrućeg asfalta samo je jednu odluku udaljeno od vas. Ako ste još uvijek u Zagrebu, uvijek se možete zaputiti na bazene koje se nalaze tik do grada, ili na one koji su u njegovoj blizini. Rashladite se u trenu, poradite na tenu i odmorite se uz nešto drugačiji sadržaj s kojim ćete skratiti vrući ljetni dan.

Gradski bazeni, kao i oni u blizini Zagreba, u jeku su sezone, a vrući kolovoz idealan je za posjet. Prazan grad i činjenica da su svi otputovali na jug možda donosi i manju gužvu, osobito tijekom tjedna. Donosimo vam nekoliko prijedloga na koje bazene se možete zaputiti čim to odlučite!

SRC Šalata

Jedno od omiljenih kupališta nalazi se u samom centru grada. Šalata je uvijek bila sinonim za retro dan proveden na bazenu. S pogledom na grad, a i mogućnost da kasnije samo nastavite uživati u ljetnoj ponudi zagrebačkog centra, SRC Šalata svakako bi bio naš glavni izbor. Radno vrijeme bazena je od 13:30 do 18 sati (radnim danima) te od 11 do 19 sati (subotom i nedjeljom). Cijena ulaznica za odrasle je 20 kn.

Bazeni Mladost

Ako ipak više naginjete zapadnom dijelu grada i Jarunu, na SP Mladost uživat ćete okruženi zelenilom. Osim toga, blizina Jaruna također donosi niz opcija za kasnije uživanje u šetnji uz jezero ili neku sportsku rekreaciju. Mladost se otvara nešto ranije od Šalate, u 12 sati (radnim danima), a bazen je otvoren za posjetitelje do 18 sati. Vikendima je radno vrijeme od 10 do 19 sati, a cijena ulaznice za odrasle također je 20 kn.

Ukoliko se ipak poželite odmaknuti od grada i napraviti cjelodnevni izlet, okolica Zagreba nudi sasvim dovoljno opcija na izbor. Na samo sat vremena, pa i manje, udaljenosti, možete si priuštiti uživanje u toplicama koje na izbor imaju raskošnu ponudu bazena i dodatnih aktivnosti. Spakirajte omiljene kupaće kostime, nikako nemojte zaboraviti na SPF i zaputite se na neku od sljedećih lokacija.

Terme Tuhelj

Tuheljske toplice vjerojatno su jedna od najpoznatijih lokacija nadomak Zagreba, ponajviše jer nude niz zabavnog sadržaja za najmlađe, uz kupanje na bazenima na izvoru, kao i opuštanje u spa ponudi. Terme Tuhelj nisu samo ideja za jednodnevni posjet već i vikend iskustvo na kojem se možete potpuno isključiti. Osim smještaja u hotelu, tu je i glamping – definitivno ideja za odmak od gradske sparine.

Terme Sveti Martin

Nešto rekreativniji odmor nude Terme Sveti Martin koje se nalaze nadomak Čakovca, sat vremena od Zagreba. Priuštite si jednodnevno uživanje u bazenima s termalnom vodom, unutarnjima i vanjskima, kao i zelenilu koje se proteže na 27 hektara čiste prirode koja gleda na vinograde. Međimurje je često zanemareni dio Hrvatske tijekom ljeta, no nudi niz sadržaja, kao i iskustvo posjeta vinarijama, tako da možete spojiti više načina uživanja u jedan kvalitetan getaway.

Krapinske toplice

U Hrvatskom zagorju, samo 45 kn od Zagreba nalaze se Aquae Vivae Krapinske Toplice. Nekad davno europsko kupališno lječilište, a danas popularna lokacija za uživanje na bazenima. Osim bazena koji su svi punjeni ljekovitom termomineralnom vodom, tu je i veliki vodeni park za sve one željne zabave, kao i pet unutarnjih bazena na kojima možete uživati do zalaska sunca.

Foto: Instagram, Unsplash

Učitati još
Zatvori