Tjedan u Zagrebu donosi niz zanimljivih događanja

Tjedan u Zagrebu donosi niz
zanimljivih događanja

Tjedan pred nama prepun je zanimljivih događanja, a mi smo izdvojili neka na koja ćemo sigurno svratiti.

Kob, Sebastijana Dračića

Još danas i sutra u galeriji MSU možete pogledati izložbu jednog od omiljenih hrvatskih umjetnika srednje generacije, talentiranog akademskog slikara Sebastijana Dračića. Nakon desetak samostalnih izložbi i četrdesetak skupnih u svojoj dosadašnjoj umjetničkoj karijeri, Dračić u MSU izlaže devet slika iz ciklusa Kob na kojem je radio posljednjih sedam godina. Kob je, naime, svojevrsni nastavak ciklusa Sivo iz 2014. godine koji je naišao na izuzetno pozitivne kritike i sjajne reakcije ljubitelja umjetnosti, a nova djela napravljena tehnikom ulja na platnu predstavljaju različite motive: od pejzaža i mrtve prirode do akta.

PROSTORIA 10

Povodom 10. obljetnice djelovanja Prostorije, otvorena je izložba „Prostoria 10“ u Meštrovićevom paviljonu u Zagrebu. Izložba prikazuje raznolikost dinamičnog razvoja Prostorije kao dizajn-brenda namještaja sa snažnom proizvođačkom kulturom i kulturom dizajna. „Prostoria 10“ za javnost će biti otvorena do 8. listopada 2021. godine. Na izložbi će se po prvi put predstaviti i fotografski projekt Revisiting Architecture kojim Prostoria istražuje korijene svojeg dizajna u nasljeđu modernističke zagrebačke arhitekture – koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, Kockici, Poglavarstvu Grada Zagreba i Pučkom učilištu Zagreb. Kao dodatni izložbeni program priprema se i privremena prostorna instalacija „Prostoria Net“ koju dizajnira Numen/ForUse, a predstavit će se ispred Meštrovićevog paviljona za vrijeme trajanja izložbe „Prostoria 10“.

Buč Kesidi

Možda i najznačajnije novo regionalno ime na sceni unazad nekoliko godina, indie dvojac Buč Kesidi, u Zagrebu održava pet koncerata. Još dva termina za koje možete kupiti ulaznice su 28. i 29. rujna.

Izložba NOVI MUZEJ 2023.

U srijedu se u Prirodoslovnom muzeju otvara izložba NOVI MUZEJ 2023. Na 20 solarnih panela izložba govori o značaju institucije te sadašnjim aktivnostima do novog muzeja uvidom u slavnu prošlost palače, djelić fundusa kao i vrijednosti u novom muzeju, ovoj nacionalnoj instituciji koja je obilježila povijest i brojne znanstvene uspjehe hrvatskog prirodoslovlja.

Foto: Promo

Učitati još
Zatvori