Od sutra počinje vrijeme maškara!

Od sutra počinje vrijeme maškara!

Riječki karneval

Dva najpoznatija pokladna događaja u Hrvatskoj svakako su Samoborski fašnik i Riječki karneval. Svaki na svoj način je poseban, drugačiji, no ono što imaju zajedničko svakako jest da obilježavaju poseban period u ova dva grada gdje maškare i zabava počnu vladati gradovima.

Riječki karneval

Od sutra Rijekom vlada nova gradska uprava, ona karnevalska. Od 17. siječnja pa do 14. veljače održavat će se međunarodna karnevalska parada, dječji karneval, izbor kraljice karnevala te razni koncerti, večernji događaji i mnogo, mnogo zabave. Doba je to ludovanja i opuštanja, a svojim bogatim zabavnim, sportskim i kulturnim programom zadovoljit će sve uzraste i ukuse.

Više informacija o događajima možete naći na rijecki-karneval.hr te ih možete pratiti i na Facebook stranici.

fašnik cover

Od 2. do 13. veljače 2018. Samobor će na 11 dana ponovo postati Slobodna Fašnička republika. Kao i svake godine i na ovogodišnjem Samoborskom fašniku, uz pregršt maštovitih maski, očekuje nas i odličan zabavni program kojeg će koncertom 2. veljače otvoriti grupa Crvena Jabuka, nakon kojeg 3.veljače slijedi nastup grupe Vatra. Već 09. veljače Samoborce će zabavljati Slavonske Lole, 10. veljače rezerviran je za Klapu Intrade, dok će čast da uz vatromet i spaljivanje princa Fašnika zatvori ovaj najveći fašnički festival u regiji, pripasti Tonyju Cetinskom 13. veljače.

Samoborski fašnik

Kao i prijašnjih godina glavna pozornica nalazit će se na Trgu Fašničkih velikana, dok će program za najmlađe biti organiziran na Trgu Srakinih mališana. U sklopu 192. Samoborskog fašnika sudjelovat će 7 mjesnih odbora, više od 2500 djece samoborskih škola i vrtića, mnoge gostujuće maskirne skupine te velike povorke maskiranih posjetitelja koji Samoboru uvijek daju posebnu draž. Da Samoborski fašnik nisu samo glazbene zvijezde potvrđuje i činjenica da će Fašnička republika živjeti u znaku maski i prije i nakon koncerata i to bogatim programima koji odraslima i najmlađima pruža dovoljno sadržaja da uživaju u nezaboravnim fašničkim danima.

fasnik

Vraćena prošle godine, nakon kratkog izbivanja, ponovo je nezaobilazna i Fašnička putovnica, namijenjena samo “najhrabrijim” gostima Samoborskog fašnika, koja će i ove godine donijeti vrijedne nagrade.

Kako doliči bogatoj povijesti slobodne Fašničke Republike i na 192. Samoborskom fašniku nezaobilazni će biti Srakotrk, Metloboj – hokej s metlama, povorke mjesnih odbora koji će također privući ljubitelje maskiranja i dobrih provoda. Bit će tu i izbor najboljih obiteljski maski, tražit će se i najbolja i najljepša razglednica Dječjeg fašnika, a organizatori najavljuju još veliki broj iznenađenja, što je najbolja pozivnica svima da ne propuste i ludo se zabave na 192. izdanju Samoborskog fašnika.

@samoborskifasnik

Foto: Riječki karneval, Samoborski fašnik

Učitati još
Zatvori