Danas počinje omiljeni Samoborski fašnik, evo što vas sve očekuje

Danas počinje omiljeni Samoborski
fašnik, evo što vas sve očekuje

196. izdanje Samoborskog fašnika, koje će trajati od 18. veljače do 1. ožujka pružit će vam savršenu maskiranu, neozbiljnu i najpopularniju zabavu koja u svima budi predivne emocije. Svake godine mnogo ljudi iz cijele Hrvatske posjećuje Samoborski fašnik kako bi se divili nevjerojatnim kostimima i maskama koje se mogu vidjeti u šetnji gradom te zabavili na koncertima i ostalim događanjima. Ima nešto izazovno u samoj pomisli da na jedan dan budemo netko drugi, da nosimo odjeću koju nikada nismo, stavimo na glavu periku i što je najzabavnije, prekrijemo lice maskom ukrašenom po našem guštu. Uživati ćemo u velikoj maskenbalskoj zabavi koja se širi ulicama Samobora.

Samoborski fašnik 2022.

Život više ne možemo odgađati, trebamo ga slaviti! Zato smo za ovaj fašnik pripremili bogat program koji otvaramo u petak, 18. veljače, kada ću predati ključeve grada novoj fašničkoj vlasti i proglasiti Slobodnu Fašničku Republiku. U ime svih Samoboraca pozivam vas da nam se pridružite u veselju i smijehu koje će vladati gradom” poručila je gradonačelnica Petra Škrobot. 

Samoborski fašnik velika je proslava koja će trajati dva tjedna. Pjevač Jole 18. veljače otvara koncertni program, a idućih dana moći ćete uživati i u nastupima Psihomodo Popa, Hladnog piva, Gibonnija i mnogih drugih. Gledati će se organizirane fašničke povorke te sudjelovati u aktivnostima za djecu među kojima je Srakotrk, orijentacijsko trčanje, postalo tradicionalno. 

Riječi ne mogu opisati ljepotu i zabavu koju svake godine pruža Samoborski fašnik, zato se pridružite ovom slavlju, pustite mašti na volju i budite barem jedan dan netko drugi.  

Cijeli program, koji je organiziran u skladu s epidemiološkim mjerama, potražite na stranici fasnik.com te na društvenim mrežama organizatora programa, Grada Samobora i Turističke zajednice.

Foto: Edin Tuzlak

Učitati još
Zatvori