Ovu neodoljivu kombinaciju okusa obožavat će svaka mačka

Ovu neodoljivu kombinaciju okusa
obožavat će svaka mačka

Prehrana ima ključnu ulogu u zdravlju vaše mačke nakon sterilizacije kako bi ostala što zdravija i aktivnija u svakoj životnoj dobi. PURINA® Pro Plan® Cat nudi velik izbor posebno formulirane izbalansirane prehrane koja ispunjava sve nutritivne potrebe vaše sterilizirane mačke. Svaka vrsta hrane rezultat je znanstveno dobivenih formula koje garantiraju sretan život mačaka.

Napravljena je kako bi ih zaštitila od urinarnih infekcija i prekomjerne tjelesne težine s posebnim sastojcima ključnim za zdravlje mozga, bubrega, probave kao i za zaštitu imunološkog sustava. S mesom kao glavnim sastojkom i brojnim neodoljivim okusima patke, govedine, ribe, piletine, puretine, postat će nezamjenjiv obrok u zdjelici svake mace. Novi okus kombinacija je bakalara i pastrve i rađen je od visokokvalitetne ribe.

Sterilizirane mačke često imaju povećan apetit i manje su fizički aktivne, a obje promjene uzrokovane su smanjenom proizvodnjom i izlučivanjem spolnih hormona, zato je izrazito važno prilagoditi im prehranu kako bi ostale zdrave i aktivne, te živjele ispunjen život. PURINA® Pro Plan® Sterilised hrana s novim okusom bakalara i pastrve, sadrži sve visokokvalitetne sastojke koji štite organizam vaše mačke. Spock, mačak Mije Kovačić također je oduševljen novim okusom, ali kako kaže Mia, ne buni se ni protiv ovih već dobro poznatih.

“Osim što uživa u okusu i uvijek očisti zdjelicu do kraja, dobro on zna zašto obožava jesti PURINA® Pro Plan® Cat Sterilised hranu. Pomaže mu u održavanju optimalne tjelesne težine tako da mi može brzo pobjeći kad mu idem na živce, nije nimalo trom i ima puno više energije. Nakon sterilizacije nisam dvojila ni sekunde i odmah sam ga prebacila na Purina specijaliziranu prehranu što je recept za njegov aktivan i sretan život”, izjavila je voditeljica Mia Kovačić.

“PURINA® PRO PLAN® STERILISED je znanstveno formulirana i prilagođena prehrana kako bi odgovarala svim potrebama steriliziranih mačaka, koja također pomaže u promicanju zdravlja mokraćnog sustava– sadrži specifične hranjive tvari koje daju dodatnu potporu zdravlju i funkciji mozga, bubrega ili probavnog sustava. Prehrana pruža sve hranjive tvari koje su vašoj mački potrebne za svakodnevnu vitalnost i dugoročno zdravlje. Zdravlje vašeg ljubimca je uvijek na prvom mjestu, dok prehrana ima ključnu ulogu u održavanju zdravlja vaše sterilizirane mačke u svakoj fazi života”, izjavila je Petra Tomljenović, Senior Brand Manager iz Purine.

Zašto je sterilizacija važna?

Odluka o sterilizaciji jedna je od najvažnijih odluka s kojom se suočavate kao vlasnik mačke, to je odluka koja će utjecati na promjene u ponašanju vaše mačke, zdravlju i prehrani. Sterilizacija je iznimno važna iz brojnih razloga:

– suzbija neželjeno ponašanje i obilježavanje teritorija

– smanjuje borbu i neželjeno ponašanje kod muških mačaka za više od 80%

– vaš će ljubimac biti manje agresivan prema drugim mačkama i manje će lutati

– ima pozitivan učinak na zdravlje i životni vijek

– sprječava neželjena legla mačića i smanjuje broj nezbrinutih mačaka

Sterilizacija se najčešće obavlja između četvrtog i šestog mjeseca starosti, a ponekad se može napraviti i ranije (u dogovoru s veterinarom, te naravno i kasnije ako ste vašu macu udomili). Postupak traje kratko, dok period oporavka  vaše mačke traje otprilike tjedan dana. Nakon što se vaša mačka potpuno oporavila, također je važno razmotriti prelazak s visokokalorične prehrane na specijaliziranu prehranu za sterilizirane mačke, poput PURINA® PRO PLAN® STERILISED koja nudi brojne prednosti.

Purina i ove godine s Udrugom za dobrobit i zaštitu životinja Indigo obilježava Međunarodni dan sterilizacije 22. veljače. Od tog datuma na Facebook stranici udruge Indigo krenut će nagradni natječaj za sve one koji su već sterilizirali svoju macu. Sretni dobitnici imat će priliku osvojiti 10 kg Purina hrane za svoje krznene ljubimce.

“Mi već tradicionalno svake godine s Purinom kao partnerom obilježavamo Međunarodni dan sterilizacije mačaka. Iako je ovaj datum (zadnji utorak u veljači) posebna prilika za naglasiti važnost sterilizacije mačaka, mi u Udruzi Indigo u suradnji s Purinom cijele godine vrijedno radimo na ukazivanju važnosti sterilizacije, a sve s ciljem kako bi vlasnike potaknuli na odgovorno vlasništvo.” Dora Perši iz Udruge Indigo.

Više o  asortimanu PURINA® PRO PLAN® STERILISED hrani za mačke potražite ovdje.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori