Prijedlog za vikend: Zimski Q’ART party u Ilici

Prijedlog za vikend: Zimski
Q’ART party u Ilici

Kako za sada stvari stoje vikend pred nama bit će sunčan i suh stoga ga svakako iskoristite za šetnju gradom. Advent je u punom jeku i možete birati između raznih zanimljivih događanja na već poznatim, ali i nekim novim lokacijama. Ono što je zanimljivo je da Ilica ponovo postaje pješačka zona na kojoj se održava Zimski Q’ARTY PARTY.

Zimski Q’ART PARTY

Projekt Ilica: Q’Art je kolektivni public art projekt u procesu, suradnja umjetnika i građana na ključnim društvenim i ekološkim temama. Projekt istovremeno istražuje suvremeno i socijalno nasljeđe povijesnih avangardi, novih i progresivnih umjetničkih praksi, metoda i tehnologija te njihov utjecaj na društvene procese. Cilj je aktivirati zajednicu i građansku svijest o javnom prostoru i povezanosti ekosustava prirode te ruralnih i urbanih područja. O principima dijeljenja, participacije i empatije. Radi se o kolektivnom multidisciplinarnom projektu koji kroz društvene prakse, akcionizam, community art i public art postaje pokretač društvenog, ekološkog, estetskog i poetskog angažmana.

Foto: Ante Majić

Ulica Ilica

Središnja zagrebačka ulica Ilica je jedna od najdužih i najstarijih ulica u Zagrebu. Javni programi Projekta Ilica: Q’art su višedimenzionalno multidisciplinarno događanje, kroz različite umjetničke discipline i public art, kulturne sadržaje, šetnje, interakcije, edukativne radionice, predavanja, prezentacije, kreativne sajmove i okupljanje stanovnika i susjeda kroz public art i podruštvljenu kulturu blisku lokalnoj zajednici afirmirati novo vrijeme progresivnog kulturnog života koristeći inovativne alate, nove tehnologije, komunikacijske materijale i medije te društveno odgovorni dizajn. U realizaciji projekta sudjeluje stotine građana, a participiraju i uključuju se tisuće. Više detalja potražite na eventu.


Učitati još
Zatvori