Počela je sezona klizanja u Zagrebu

Počela je sezona klizanja u Zagrebu

Znamo da je stiglo najljepše doba u godini kada se počnu otvarati gradska klizališta. Bližimo se početku adventa i već se svuda u zraku može osjetiti miris blagdana. Jedna od omiljenih aktivnosti, uz duge šetnje okićenim gradom, bit će svakako i klizanje na popularnim zagrebačkim klizalištima koja su otvorila svoja vrata za građanstvo.

Klizanje – omiljena zimska aktivnost

Klizanje je jedna od omiljenih zimskih aktivnosti, kojoj se posebno vesele djeca. Bez obzira jeste li vješti ili niste, ovu zanimaciju na ledu uvijek možete isprobati, a ono što je sigurno je da ćete se prije svega dobro zabaviti. Vjerujemo da će se sve više klizališta otvarati kako će se približavati prosinac, a mi smo izdvojili mjesta gdje već sada možete na klizanje u Zagrebu.

Video – disco klizalište

Program Video – disco klizališta na Šalati u funkciji je od 2002. godine, a izvodi se uz pomoć DJ – a. Na video zidu emitiraju se glazbeni spotovi te najave određenih zanimljivih događanja u našemu gradu, a isto tako postoji mogućnost emitiranja reklamnih poruka te organiziranje nagradnih igara. Broj posjetitelja / klizača po sezoni je cca 30 000 osoba. Očekivano, naravno, najveća je posjećenost vikendom kada klizalištem Šalata ‘prođe’ više od 2 000 klizača. Sezona klizanja traje od polovice studenog do početka ožujka. Osim rekreativnog klizanja na klizalištu se održavaju i treninzi hokeja na ledu, sinkroniziranog klizanja, kao i škola klizanja. Termini klizanja za građanstvo:

  • srijeda, četvrtak, petak – 18:00-19:30 sati,
  • subota i nedjelja – 10:45-12:15 sati, 18:00-19:30 sati, 20:15-21:45 sati.

Korisnici su također obavezni upisivati se prilikom dolaska na klizališta, dezinficirati ruke, voditi računa o minimalnom razmaku od 2 metra i obavezno nositi maske tijekom boravka u zatvorenim objektima. Dozvoljeni broj klizača ne ledu je 100. Blagajna se otvara 30 minuta prije početka klizanja. Više detalja potražite ovdje.

Klizalište Velesajam

Kao i prijašnjih godina, klizati se možete u sljedećim terminima:

  • petak – 20:00 – 21:30 sati,
  • subota – 20:00 – 21:30 sati,
  • nedjelja – 10:30 – 12:00 sati i 20:00 – 21:30 sati.

Cijena karte iznosi 15,00 kuna radnim danom i vikendom prijepodne, a 20,00 kuna vikend i praznik/blagdan poslijepodne. Cijena posudbe klizaljka ako nemate svoje vlastite iznosi 15,00 kuna radni dan i vikend prijepodne, te 20,00 kuna vikend i praznik/blagdan poslijepodne.

Posjetitelji se moraju pridržavati svih epidemioloških mjera:

  • upisivanje podatka korisnika (ime i prezime, broj mobitela)
  • dezinfekcija ruku
  • razmak 2 metra
  • maska tijekom boravka u objektu
  • dozvoljen broj klizača je 100

Detaljan raspored klizanja pronađite na linku.

Supernova Buzin

Otvoreno je i klizalište u Supernovi u Buzinu. Ondje možete klizati svakim radnim danom od 11 do 22 sata te vikendom i praznicima od 10 do 22 sata. Cijena ulaznice je 20 kuna za sve uzraste, a najam klizaljki 15 kuna te pomagalo za djecu u obliku medvjedića 10 kuna. Više detalja potražite ovdje.

Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori