Pobliže se upoznajte s divnom boho tehnikom makrame
Pobliže se upoznajte s divnom boho tehnikom makrame

Pobliže se upoznajte s divnom
boho tehnikom makrame

S pandemijom na popularnosti su dobile i sve one zastarjele tehnike, poput pletenja, koje smiruju um, koje su  nostalgične, unose mir, ali i omogućavaju nam da stvaramo nešto vlastitim rukama. Ne znamo jeste li se ikada susreli ili imali priliku poblže upoznati s boho tehnikom makrame, a ako ne, sada je prilika da provedete vrijeme na divnoj radionici.

Tehnika makrame potječe s Dalekog istoka, a sedamdesetih godina vratila se na velika vrata hippie pokretom i stilom. Proteklih godina pomalo se krenula ponovno vraćati u interijere te postala ponovno popularna kao detalj za uređenje doma, osobito kod obožavateljica boho stila.

Studio Buqele ovog će vikenda održati upravo makrame radionicu, u svom predivnom dvorištu i u suradnji s Matejom Fanuko. Kreirat će se držači za biljke s kojima onda možete ukrasiti svoj dom ovog ljeta. Ovaj makrame dizajn odlična je osnova za zaplivati u makrame vode jer na radionici ćete naučiti minimalno četiri makrame čvora koji su vam i više nego dovoljni da dalje same stvarate svoje makrame kreacije. Također na ovoj radionici ćete naučiti neke male trikove kako bi vaši držači za cvijeće bili što ljepši i funkcionalniji.

Radionicu mogu pohađati početnici, kao i oni koji su se možda već upoznali s makrame tehnikom, a radionica uključuje instrukcije i sve potrebne. Radi se u malim grupama po četiri osobe kako bi svatko dobio svu potrebnu pažnju. Najljepši dio radionice je taj što sve što napravite na radionici nosite sa sobom kući, uz što dobivate makrame vodič za početnike, kao i poklone za daljnje pletenje.

Radionica se održava 11. lipnja, u dvorištu Studia Buqele, u Draškovićevoj ulici 16 od 14 do 16,30 sati. U isto vrijeme u Buqele House of Fashion bit će i dani otvorenih vrata na kojima možete istražiti i posebne popuste.

Foto: Matea Bručić (Buqele)

Učitati još
Zatvori