Pantone je odabrao čak dvije boje koje će obilježiti 2021. godinu

Pantone je odabrao čak dvije boje koje
će obilježiti 2021. godinu

Pantone Colour Institute već 22 godine najavljuje trendove u bojama pa tako svakog prosinca obznani koja će nijansa obilježiti godinu pred nama. I dok je ovom godinom u modi, interijerima i dizajnu vladala klasična plava, stručnjaci iz Instituta su za 2021. odabrali čak dvije boje – Ultimate Gray sivu te Illuminating žutu.

Poruka snage i nade u Pantone bojama godine

Opisane kao samostalne, ali komplementarne, siva i žuta prenose poruku snage i nade. Dok je Pantone 13-0647 Illuminating sjajna i živopisna boja, Pantone 17-5104 Ultimate Gray je čvrsta i pouzdana, a njihov spoj predstavlja snagu i optimizam koji nam svima treba nakon izrazito izazovne godine s kojom se opraštamo.

Inače, ovo je tek drugi put u 22 godine da je Pantone izabrao dvije boje za boje godine. “Svaka od ovih boja ima svoj vlastiti emocionalni aspekt. Siva je ona koja ima veću podršku i čvrstinu, praktični temelj koji nam treba, a žuta se odnosi na nadu, sunčevu svjetlost i dobro raspoloženje”, objasnila je izvršna direktorica Instituta, Leatrice Eiseman.

Pantoneov izbor boje godine već više od dva desetljeća utječe na razne industrije, razvoj proizvoda i odluke o kupnji. Siva i žuta tako će u 2021. obojati naše interijere, viđat ćemo je u industrijskom i grafičkom dizajnu, modnim kombinacijama i modnim dodacima, pakiranju proizvoda, namještaju…

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PANTONE (@pantone)

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori