Ovih dana brojne su oči uprte u Osijek, gdje se usprkos svim izazovima održava Pannonian Challenge

Ovih dana brojne su oči uprte u Osijek, gdje se usprkos svim izazovima održava Pannonian Challenge

Unatoč ovogodišnjoj teškoj situaciji 21. festival ekstremnog sporta Pannonian Challenge ipak se održava. Prazne tribine i pomalo otužna situacija u, inače u ovo doba, najposjećenijem parku u Osijeku, nisu omele natjecatelje iz raznih dijelova Hrvatske i Europe da sudjeluju u natjecanju. Festival traje do sutra, a i ovogodišnje izdanje možete pratiti online.

Festival unatoč pandemiji

U Osijek je pristiglo oko 150 sportaša – inline, skate i BMX vozača – iz cijele Europe kako bi se, njih pedesetak u svakoj od disciplina, borili za titulu najboljeg na ovogodišnjem, XXI. Pannonian Challengeu. Ovogodišnji festival održava se bez prisutnosti publike u strogo kontroliranim uvjetima i po propisanim epidemiološkim pravilima. Svi sportaši prolaze stroge zdravstvene kontrole kako bi mogli sudjelovati na natjecanju. S obzirom na epidemiološku situaciju s kojom se susreo cijeli svijet, pa tako i sportska scena, organizatori su odlučili kako će ove godine 21. izdanje Pannonian Challengea publika pratiti putem malih ekrana. Najzanimljivije trenutke iza scene možete pratiti i na društvenim kanalima festivala.

Foto: Samir Kurtagić
Foto: Samir Kurtagić

Najveća medalja na svijetu

Pannonian Challenge poklonio je gradu Osijeku najveću medalju na svijetu za ekstremnu podršku u provedbi jedinog sportskog natjecanja u ovoj situaciji. Medalja je poklon svim sugrađanima, posjetiteljima Pannoniana, volonterima, partnerima, organizacijskom timu, medicinskom osoblju i medijima koji su i u novonastaloj situaciji odlučili biti djelom ekstremne sportske scene. Ona je dokaz da od sporta i kulture nismo odustali i da možemo pokazati kako prilagodba na različite situacije nije samo vezana uz sportsku ekstremnu scenu već uz sve one koji žive i rade Pannonian Challenge.

Foto: Marko Žuljević

Popratni sadržaji

Ove godine svima se svijet okrenuo naglavačke – Pannonian Challenge pokazao je da od sporta nije odustao, a „upside down“ perspektiva otvorila je vrata novom doživljaju. Ovo je mjesto na kojemu se svi mogu okušati u ekstremnom sportu, brzo promijeniti perspektivu, prilagoditi se situaciji i pritom se dobro zabaviti. Pannonian Challenge ne može ni bez popratnog sadržaja – urbane kulture. U sklopu jučerašnjeg programa održala se i graffiti radionica koju je vodio renomirani ulični umjetnik – CHEZ 186. Glazbenu priču Pannoniana možete pratiti svaku večer na službenim PC kanalima – Facebook stranici i You tube kanalu. Ove godine ne moramo biti na istom mjestu da bismo bili zajedno – Pannonian i publiku povezuju vrijednosti, novi doživljaj i zajednički interest, a to je najbolji festival ekstremnih sportova.

https://www.instagram.com/p/CD4MwWdJ1DF/

Foto: PR

Učitati još
Zatvori