Zagrebačka događanja koja ne propuštamo ovog vikenda

Zagrebačka događanja koja ne
propuštamo ovog vikenda

Vikend pred nama prepun je zanimljivih događanja, a pratit će nas i lijepo vrijeme. Na jednom mjestu okupili smo ona najzanimljivija koja startaju već danas.

Laboratorio Bestiario

Izložba “Laboratorio Bestiario” umjetnika Danijela Srdareva otvara se u Uraniji – prostoru kreacije večeras u 19 sati, a za javnost bit će otvorena do 10. listopada 2021. Danijel Srdarev akademski je slikar-grafičar rođen 13. kolovoza 1981. godine u Šibeniku gdje se školuje do završetka srednje škole. Godine 2001. upisao je Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu te je pod vodstvom prof. Nives Kavurić-Kurtović proučavao fenomen crteža, a diplomirao je 2007. u klasi prof. Zlatka Kesera. Bavi se slikarstvom, grafikom, kiparstvom i ilustracijom. Njegovi su radovi uvršteni u više hrvatskih i svjetskih umjetničkih zbirki, a knjiga Letači iznad sadržaja uključena je u novi stalni postav Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu.

Green River Festival transformira se u Mali (Green) Oktoberfest

Drugo izdanje Green River Festa kraj Hendrixovog mosta od danas pa sve do nedjelje, 3. listopada transformira se u Mali (Green) Oktoberfest i u grad donosi dašak najbolje svjetske fešte. Tako će se solarna plaža pretvoriti u solarni pivski šank koji će ugostiti pivare, a kultni Babinjak postaje mjesto za chill i kulturno uzdizanje. Posjetitelji će tako imati priliku isprobati Oktoberfest pivo koje je specijalno za festival pripremio Paulaner, ali i druge pive domaćih craft pivara, a kad ogladne dočekat će ih oktoberfest specijaliteti poput bunceka sa zeljem, pretzela i različitih vrsta kobasica. Zabave također neće nedostajati pa će se prisutni moći okušati i u beer pongu, ispijanju krigli i brojnim zabavnim igrama. Glazbenu sezonu na Malom Oktoberfestu i ove će godine otvoriti bend One Dread, a stižu nam i Daria Korić&Marko Štakić Duo, The Dudes i Terminator. Za užarenu atmosferu posljednji dan festivala u nedjelju, 3. listopada od 20 sati pobrinut će se legendarni Stampedo. Ulaz na sva događanja na festivalu je besplatan, a festival se odvija uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Food Film Festival Zagreb

Sedmo izdanje omiljenog gradskog festivala od ove godine održava se na novoj adresi – Trg dr. Franje Tuđmana tako će postati veliki piknik na otvorenom te najveće open-air kino koje prikazuje najnovije filmove ovjekovječene Oscarima… Uz filmove tu su i naši ugostitelji koji će se pobrinuti da u filmu ne uživate prazna želudca… Recept za savršeno kasno ljeto i ranu jesen u gradu je jasan – druženje, hrana i film! Festival traje do nedjelje u parku smještenom na Trgu dr. Franje Tuđmana.

You Are We x Welcome to Hangin Garden u Regular.Baru

Nakon Cab Cluba i suradnje s Hrvojem Zalukarom aka 69, You Are We se vraća se u Ilicu i to u slatki kul bar – Regular.Bar. Ovoga se puta biljkama nadovezujemo na priču o lišću koju smo započeli prošlo ljeto u Vrtu Hale V Tehničkog muzeja, u sklopu “Ljeta u Tehničkom by Pločnik” te uz projekt “Re Leaf Me” pa vam tako u Regularu, uz red dobre glazbe koju serviraju Lazo i Martyn Dox, predstavljamo projekt “Hangin Garden” iza kojeg stoje dvije divne djevojke – Petra i Matea, čije kokedame osvajaju svakoga tko voli biljke.

Foto: Promo, Unsplash

Učitati još
Zatvori