Održava se humanitarna večer #SPASIME

Održava se humanitarna večer #SPASIME

Inicijativa #SPASIME u suradnji sa Zakladom za ljudska prava i solidarnost – SOLIDARNA te uz potporu civilnih udruga i organizacija nastavlja s  djelovanjem.

Inicijativa #SPASIME i zaklada SOLIDARNA osnovali su Fond #SPASIME za hitnu pomoć i zaštitu žrtava obiteljskog nasilja. Glavni cilj Fonda je pružanje konkretne i interventne pomoći žrtvama obiteljskog nasilja u smislu ekonomske, pravne, psihološke, liječničke i stambene pomoći.

Humanitarna večer #SPASIME

U petak 14. lipnja 2019. u zagrebačkom hotelu Esplanade održat će se humanitarna večer #SPASIME na kojoj će sudjelovati osobe iz javnog života odgovarajući na pozive građanima koji će donirati sredstva pozivom na broj humanitarnog telefona. Na događanju će se također izložiti umjetnine mnogih eminentnih hrvatskih umjetnika koje će se moći kupiti putem aukcije i na taj način pridonijeti prikupljenom iznosu koji će Fond koristiti za interventnu pomoć žrtvama nasilja. Cijelu večer i prikupljanje sredstava pratit će RTL televizija emitirajući program uživo kao i poseban humanitarni koncert na kojem se očekuju poznati hrvatski izvođači.

Svi građani mogu se priključiti akciji pozivom na broj telefona 060 90 03, a moguće je i izravno uplatiti na žiro račun otvoren u Hrvatskoj poštanskoj banci, IBAN HR8023900011500151640, odnosno donirati putem stranice Indiegogo.

Inicijativu #SPASIME čine Jelena Veljača, Una Zečević Šeparović, Anica Tomić, Jelena Kovačić Solarić, Ana Pecotić, Mirsada Begović i Nerma Mehadžić. Aktivnosti Inicijative usmjerene  su na senzibiliziranje javnosti i nadležnih institucija te na ispunjenje zahtjeva koji su predstavljeni javnosti na prosvjedu 16. ožujka 2019. godine, a premijeru Vlade RH 18. ožujka 2019. godine.

SOLIDARNA – Zaklada za ljudska prava i solidarnost nastala je radi pružanja podrške pojedincima i građanskim inicijativama u stvaranju pravednog i solidarnog društva te je do sada sudjelovala u velikom broju humanitarnih i zagovaračkih akcija i kampanja kako na nacionalnoj tako i na lokalnoj razini.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori