Od radionice poezije do kazališne predstave – evo što ćemo raditi idući tjedan

Tjedan pred nama bit će u znaku slojevitosti. Dnevne temperature ići će do dvadeset stupnjeva dok će jutra biti hladna, prava zimska. Neka vas to nikako ne spriječi da navečer prošećete gradom u potrazi za dobrom zabavom, a kako ne biste previše lutali mi smo vam složili prijedloge u kojima smo okupili za svakoga ponešto.

Predstava Obaveza

U srijedu 20.10. u 20 sati u KUC Travno, Božidara Magovca 17, Zagreb, izvest će se predstava OBAVEZA. To je neverbalna fantazija koja koristi klauniranje, ples, pokret i manipulaciju predmetima u maniri novog cirkusa. Alegorija je to stvarnog sukoba koji pritišće čitav ljudski život.
Inspirirana vizionarskom dramom Jeana Giraudouxa “Luđakinja iz Chaillota”, OBAVEZA postavlja jednu usamljenu ženu protiv masovnog zla. Naša je junakinja utjelovljenje nevinosti: krhka, naopaka, djetinjasta, čista. Ona čini sve što je moguće ne bi li pobjegla vanjskoj sili koja je počinje progoniti, rušeći polako ali sigurno dijelove svijeta koji je sebi stvorila i u kojem je dotad sretno živjela. Bori se s neumoljivom silom bez ijedne izgovorene riječi – pokret je njen jezik i njeno oružje. Sukob je to koji se s vanjskog plana prenosi i na unutarnji život ljudski. Detalje o ulaznicama potražite ovdje.

6. bijenale slikarstva

U Domu hrvatskih likovnih umjetnika, popularnom Meštrovićevom paviljonu, 21. listopada 2021. u 19 sati otvara se šesto izdanje značajne kulturne manifestacije, Bijenala slikarstva i gostujuće izložbe irskih umjetnika Dubliners, koje će trajati sve do 5. prosinca. Bijenale predstavlja širok presjek generacija koje aktivno oblikuju slikarsku scenu, od najstarijih, članova HAZU, do najmlađih, koji stvaraju nove impulse ulaska na tu scenu, s ciljem bilježenja aktualne dvogodišnje produkcije. 6. bijenale slikarstva bilježi i niz noviteta te novih suradnji.

Radionica poezije

U utorak 19.10.2021. od 19:30 u vintage Industrial Baru održava se radionica poezije Nije sve tako crno. Dobrodošli su svi koji žele biti pjesnici na jedan dan i okušati se u nekom novom načinu stvaranja. Više informacija o radionici i prijavi koja je besplatna pročitajte ovdje.

Prvi muževi bacaju se u vodu

MUŠKARAC je tu da služi ženi! Izvrsna komedija “Prvi muževi bacaju se u vodu” 21. listopada 2021 u 20 h Scena Vidra, Draškovićeva 80, Zagreb. Ulaznice kupite online na linku. Dođite i nasmijte se u ova tmurna vremena!

Foto: Facebook

0