NemaMaženjaBezPaženja: Važna kampanja koja miče tabue sa spolnog zdravlja

NemaMaženjaBezPaženja: Važna kampanja koja
miče tabue sa spolnog zdravlja

Dana 4. rujna, u Hrvatskoj se obilježio Svjetski dan spolnog zdravlja putem kampanje „NemaMaženjaBezPaženja“ u sklopu Nacionalnog projekta Živjeti zdravo, koji vodi prof.dr.sc. Sanja Musić Milanović.  Koliko je spolno zdravlje bitno pokazuje i činjenica da su se mnogi građani odazvali na digitalno savjetovalište i postavili stručnjacima niz pitanja na koje su dobili odgovore putem Facebooka i Instagrama. Predstavljena je i brošura„Vi imate pitanja? Mi imamo odgovore!“ koja donosi 101 pitanje i odgovor na najčešća pitanja o spolnom zdravlju.

Online inicijativi pridružile su se mnogobrojne osobe iz javnog i društvenog života koje su iskoristile priliku kako bi putem svojih kanala progovorile o važnosti spolnog zdravlja i svojim javnim djelovanjem potaknule da se s ove teme skine oznaka tabu“. 

Viktorija i Dino Rađa
Luka Nižetić

Poznata pjevačica i voditeljica Maja Šuput, obitelji Rađa i Marin, glumci Marko Petrić, Slavko Sobin, Momčilo Otašević, Elizabeta Brodić, Katarina Baban, Martina Stjepanović,  Mada Peršić, pjevačica Mia Dimšić, poduzetnica Iva Radić, sportaši Dino Rađa, Tamara Boroš, Ivan Kaić i  Mateo Drežnjak, pjevač Luka Nižetić, bloger i voditelj Domagoj Jakopović Ribafish, PR menadžerica Nana Nadarević, kvizaš Silvije Pleština i liječnik Natko Beck odazvali su se inicijativi noseći majice i koristeći službeni slogan kampanje – #NemaMaženjaBezPaženja.

Mia Dimšić

Ovim putem pozvali su svoje pratitelje da paze na svoje spolno zdravlje i ukazali im kako i spolna odgovornost može biti seksi.

Pogledajte zanimljive video uratke javnih osoba s porukom o očuvanju spolnog zdravlja na Instagramu i Facebooku projekta Živjeti zdravo.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori