Jedna ideja i jedan vikend ili kako je izgledao početak uspješne domaće IT agencije Kod Biro

Jedna ideja i jedan vikend ili kako je izgledao početak uspješne domaće IT agencije Kod Biro

Užurbana i kaotična svakodnevica, možda je najbolji opis vremena u kojem živimo. Ipak, pored brojnih izazova s kojima se svakodnevno suočavamo i unutar kaosa kojim vlada nevjerojatno brz ritam, krije se prostor koji nudi bezbroj različitih mogućnosti. Na krilima nekih novih sloboda i neprestanih tehnoloških promjena, taj prostor u suvremenom svijetu nudi mjesto za kreativnost, inovativnost i uspjeh, a ponekad, sve što je potrebno su dobra ideja i jedan vikend.

U potrazi za motivacijom i inspiracijom, odlučili smo se staviti u cipele onih koji su bili dovoljno odvažni i kreativni, hrabri i inovativni da pronađu savršeni trenutak u vremenu, mjesto u njemu za svoju ideju i pretvore ju u priču o uspjehu.

Među njima nalaze se Luka Mijatović i Matej Trbar, prijatelji koji su dobru ideju pretvorili u Kod Biro, uspješnu agenciju za razvoj softwarea koja iza sebe već ima brojne uspješne projekte poput aplikacije Darmar i suradnje s velikim svjetskim imenima iz svijeta tehnologije i inovacija poput Racordbaya i nVisa. Kako je sve počelo?

JEDNA IDEJA I JEDAN VIKEND

Prije nego što su postali poslovni partneri, Luka i Matej bili su najbolji prijatelji koji su zajedno studirali na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i strojarstva, dijelili ljubav prema tehnologiji i koji se, nakon završenog fakulteta, nisu vidjeli na klasičnom od devet do pet poslu. Ipak, imali su ideju i odvažno zakoračili naprijed – pokrenuli su vlastitu agenciju za razvoj softwarea. Prvi posao dobili su u četvrtak, preko vikenda su pronašli prostor, kupili uređaje i laptope i u ponedjeljak su krenuli raditi.

VELIKI USPJEH ZA KOJI JE BILO POTREBNO MALO HRABROSTI

Danas, Kod Biro tim je veći, a suradnika je, baš kao i uspješnih projekata, sve više. No, onaj najvažniji korak, bio je onaj prvi – najhrabriji, najriskantniji i najveći na koji će se rijetki odvažiti, no koji će mnogima donijeti upravo ono što su oduvijek željeli.

Baš poput njihove male priče o velikom uspjehu, jednostavan je i savjet koji su podijelili s nama Samo jednostavno krenite, radite to što volite i dajte sve od sebe, sve će biti dobro, uspjet ćete sigurno. Uz malo hrabrosti i puno truda, svatko se, čini se, može naći na njihovom mjestu, u njihovim cipelama.

Uz hrabrost koja je bila potrebna da se dvojica mladih genijalaca odvaže pokrenuti nešto svoje, novo i drugačije, tajna njihovog uspjeha krije se i u radnoj atmosferi.

Od samog početka pa sve do danas kada Luka i Matej iza sebe imaju cijeli tim mladih i inovativnih kreativaca, radna atmosfera u agenciji Kod Biro uvijek je opuštena, a baš poput nje opušten je i dress code u kojem rade. Baš poput većine IT firmi i agencija, Kod Biro nema strogih pravila o odijevanju zbog čega, kada je riječ o radnoj uniformi, svi biraju ležerne odjevne komade i cipele u kojima se osjećaju ugodno, izgledaju dobro i koja im daje onaj osjećaj slobode i nesputanosti koja im daje dodatni boost motivacije i samopouzdanja. Upravo je ležerna poslovno uniforma razlog zbog kojih je naći se u njihovim cipela ne samo inspirativno, već i udobno.

Da je hodati u njihovim cipelama izuzetno inspirativno, prepoznala je i poznata trgovina obuće Mass koja ih je istaknula u jednoj od svojih Priča iz cipela o ljudima koji se nisu bojali slijediti svoje snove. Baš kao što je Mass prepoznao njih, Luka i Matej prepoznali su Mass kao savršenu destinaciju za odabir jednog od ključnih elemenata svoje poslovne uniforme – udobnih cipela u kojima bi se svatko volio naći. Koje modele biraju možete pogledati u nastavku, a više o Kod Biro agenciji za razvoj softwarea pronađite na kodbiro.com.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori