Kurija Hamor – Bajkovita lokacija za vjenčanja nadomak Zagreba
Kurija Hamor – Bajkovita lokacija za vjenčanja nadomak Zagreba

Kurija Hamor – Bajkovita lokacija za
vjenčanja nadomak Zagreba

Tik do Zagreba smjestila se idealna lokacija ako priželjkujete pravo bajkovito vjenčanje – Kurija Hamor. Nalazi se u Samoboru uz potok Gradnu.

Ta stara barokna kurija iz 1558. godine smještena je na plemićkom imanju te može primiti 80 uzvanika. Osim za vjenčanja prigodna je i za druge slične proslave, a sam čin vjenčanja može se održati i na otvorenom, u romantičnom vrtu koji okružuje kuriju.

Kurija Hamor

Kurija Hamor šarmantno je povijesno mjesto koje vlasnici održavaju s posebnom pažnjom prateći autentičnost i tradiciju. Radi se o multifunkcionalnom prostoru bogatog interijera koji je prepun antikviteta. Idealna je za intimna vjenčanja, a salon kurije kao stvoren je za bajkovite fotografije mladenaca.

U vrtu se nalazi i bazen koji datira još iz 1959. godine, a prije tri godine potpuno je obnovljen. On je okružen prostranom livadom i gustom šumom, a usred zelenila su i ležaljke na kojima možete odmoriti noge. Sama kurija obiteljsko je nasljeđe, a službeno svečano otvorenje, nakon što sve bude renovirano, planirano je u rujnu.

Kurija Hamor

Kako nam je ispričala vlasnica, Irena Borovečki, na ovom posjedu nekada se nalazio obrt za prerađivanje bakra. On se sastojao od talionice i kovačnice, a tako je kurija i dobila ime – Hamor, od njemačke riječi Hammer, što znači kovački čekić. Pogon, kao i rudnik bakra pripadali su vlasnicima samoborskog Starog grada. Oni su ga prodali krajem 18. stoljeća i tako je završio u obitelji naše sugovornice.

Sam perivoj datira još iz 16. stoljeća i sa stoljetnim čempresima čini savršenu kulisu za bajkovita i romantična vjenčanja. Vlasnici kurije surađuju s ekipom iz Weddings in Croatia i specijalizirani su za manja, elegantna vjenčanja i evente. Mladencima se nudi obred samog vjenčanja s matičarom u perivoju, slikanje u salonu kurije, vrtna zabava uz bazen i slično.

Kurija Hamor
Kurija Hamor
Kurija Hamor
Kurija Hamor

FOTO: Martina Pašić, De Botanika Weddings

Učitati još
Zatvori