Stiže vrijeme piknika: nabavite jednu od ovih rustikalnih košara i dobro se zabavite

Stiže vrijeme piknika: nabavite jednu od ovih rustikalnih košara i dobro se zabavite

Piknik je jedna jako fora ideja druženja na otvorenom, na koju smo unatrag desetljeće ili dva čak pomalo zaboravili. Umjesto nje, slobodno vrijeme naučili smo popunjavati s obitelji i prijateljima na druge načine, no ima nešto u pikniku što je toliko kreativno, bezbrižno i zabavno, da mu se barem u mislima volimo vratiti, ma koliko godina imali.

I baš kao što neke naše stare zanimacije ponovno uzimaju maha u ovo digitalno doba od kojeg se sve češće želimo odmoriti (i vratiti osnovama), tako i piknik kao oblik druženja u prirodi opet postaje popularan. No, dobrog piknika nema bez dobre opreme! U tom je kontekstu jedna velika i organizirana pletena košara ‘must have’ za svakog zaljubljenika u piknik i sve one koji se to tek spremaju postati.

Košara za piknik

Ovakve košare mogli biste pronaći negdje na tavanu ili u podrumu svoje obiteljske kuće, jer upravo njih su za druženja, daleko prije pojave interneta, koristili naši bake i djedovi, pa i roditelji. Ako nađete jednu takvu šarmericu kod kuće, i ako je još uvijek u dobrom stanju, to je kao da ste dobili na bingu, jer te rustikalne košare za piknik imaju sav pomno organiziran pribor koji će vam biti potreban: čaše, tanjure, pribor za jelo, ali i razne druge detalje. Na vama je da napunite svoju košaru finim stvarima i uputite se u prirodu, gdje ćete pronaći neki lijepi kutak za rastegnuti dekicu i prepustiti se uživanju.

Gdje nabaviti košaru za piknik?

Ako ovakvu košaru ipak nemate, možete ju nabaviti, a mi vam u nastavku donosimo nekoliko modela za koje nam je odmah zapelo oko. Osim što su estetski privlačne, također dolaze s gotovim priborom i dizajnom podsjećaju upravo na košare naših djedova i baka. Uzmite u obzir da nisu pretjerano jeftine, pa će kupovina košare posebno namijenjene za piknik biti prava mala investicija koja će se isplaćivati svakim vašim odlaskom u prirodu. Uz nju će vam još dobro doći boca vina ili nekog pjenušavog pića, svježe voće, sirevi, orašasti plodovi, kruh i džemovi i ukratko sve što vam padne na pamet za hedonistički provod.

Mendler košara za piknik, Amazon.de
Greenfield Collection košara za piknik
Les Jardins de la Comtesse košara za piknik
Les Jardins de la Comtesse košara za piknik
Međimurjeplet košara za piknik
Vivre.hr košara za piknik
Les Jardins de la Comtesse košara za piknik

A nešto za sezonu piknika u prirodi pripremila je i Zara Home! Ona nam ne donosi košare za piknik, već prigodno (i nelomljivo) posuđe za outdoor zabavu: od melamina, akrila i slame. Njenu Picnic kolekciju istražite ovdje.

Foto: Pexels, Zara Home, Selfridges, Harrods, Gifteraj, Vivre, Međimurjeplet

Učitati još
Zatvori