Journal adventsko darivanje: Sirevi Paške sirane

Od 2018. godine kada smo započeli pa sve do danas, stvorili smo jednu jako nam dragu tradiciju Journal adventskog darivanja, pa iznimka naravno nije ni ova godina; dapače, na samom kraju 2021. odlučili smo vam još više razvedriti godinu na izmaku i pridonijeti tome da ju pamtite i po mnogim dobrim stvarima.

Journal adventsko darivanje

Na Journal.hr Instagram profilu ovih ćete dana moći pronaći različite poklone i ako budete dovoljno brzi (jer je jedan poklon dostupan samo 24 sata) – osvojiti neki od njih! Ovogodišnje darivanje donosi čak 40-ak poklona, što znači da će svatko od vas pronaći ponešto za sebe, a mi se unaprijed veselimo što ćemo imati priliku uljepšati vam blagdane.

Osvojite 22. poklon u kalendaru – sireve Paške sirane

Paška sirana daruje vam izdašnu selekciju svojih najfinijih sireva, koje proizvodi s ljubavlju, u sinergiji autentične paške tradicije i suvremenih dostignuća u sirarstvu.

Najstarija je to sirana na otoku Pagu, a njen najveći ponos je čuveni Paški sir čiju recepturu baštine više od 70 godina.

Svi sirevi Paške sirane zriju na istom drvu zrione, prožimajući se okusima i mirisima Paga.

Paški sir – 100 % ovčji sir od mlijeka paške ovce, sadrži esenciju otoka Paga u sebi; njegov škrti kamenjar s vegetacijom koja je oskudna, a opet toliko posebna, puna aromatičnog bilja, ali i posolice koju raznosi bura tijekom zime.

Pramenko – nepogrešivo dobar i slastan, miješani sir od ovčjeg i kravljeg mlijeka.

Mediterano – sir s kaduljom, aromatičan i poseban

Pagus – jubilarni sir od kravljeg mlijeka napravljen povodom 70. jubileja Paške sirane. Posvećen je Pagu, Paškoj sirani i generacijama obitelji koje je okupila pod svoj krov.

Paprenjak – polutvrdi, kravlji sir s paprikom. Kombinacija blage i ljute paprike daje mu dozu pikantnosti.

Skuta – albuminski sir, nusproizvod proizvodnje Paškog sira. Nastaje kuhanjem sirutke, a zahvalna je za pripremu raznih jela; slanih & slatkih. U ponudi je ovčja i kravlj skuta.

Odnedavno imaju i SIRNE NAMAZE. Zasad su dostupne 2 vrste: SIRNI NAMAZ CLASSIC, napravljen od miješanog ovčjeg i kravljeg mlijeka te SIRNI NAMAZ TARTUF, s tartufima koji je nedavno osvojio medalju na International Cheese Awards-u u Engleskoj!

Journal x Paška sirana giveaway

Darujemo jednog sretnog čitatelja, a sve što morate napraviti kako biste osvojili ovaj vrijedan poklon je sljedeće:

  1. Pratiti @journal.hr Instagram profil
  2. Pratiti @paska.sirana Instagram profil
  3. Komentirati koja bi vama bliska osoba također voljela sudjelovati u darivanju

Igramo se na Journal.hr Instagramu do utorka, 21. prosinca 2021. u 13 sati, nakon čega ćemo nasumično odabrati i objaviti sretnog dobitnika te objaviti novi super poklon koji ćete moći osvojiti. Sretno!

Update: Sretna dobitnica je @valknjiga – čestitke!

Foto: Marija Laća

0