Kako je izgledao put Ivana Šarića od kreativca iz manje sredine do nacionalne stand up zvijezde?

Kako je izgledao put Ivana Šarića od kreativca iz manje sredine do nacionalne stand up zvijezde?

Biti u društvu Ivana Šarića znači da je dobra zabava zagarantirana. Gdje god se našao, naš poznati stand-up komičar uvijek donese dozu dobre zafrkancije, a ništa drugačije nije bilo ni na druženju koje su povodom predstavljanja VRCT jakne organizirali Journal i adidas. Ivanova VRCT jakna nosi bedž #author i slavi upravo kreativne i inovativne ljude, koji svojim autorskim djelima čine naš život boljim i ljepšim, baš kao što to njemu polazi za rukom svaki put kad stane na pozornicu i nastupa pred domaćom publikom. O karijeri, o događajima koji su ga oblikovali i o tome kako je biti autor u današnje vrijeme, Ivan Šarić otkrio je više u nastavku.

Kako je izgledao tvoj put od kreativca iz relativno manje i konzervativnije sredine pa do nacionalne stand-up zvijezde?

Ako opisujem taj put, moram se vratiti na same početke, točnije na moje djetinjstvo. Djetinjstvo u Zadru u doba rata bilo je sve samo ne lagano, ali rekao bih da se kreativnost baš tada počela stvarati. Kao i svaki klinac u vrijeme 90-ih, obožavali smo se igrati, ali nam uvjeti za igru nisu bili najbolji, nismo imali puno «rekvizita» koji imaju klinci danas, ali nije nam falilo, mašta je bila dovoljna. Kao klinac na sto načina pokušavaš iskoristiti svaku minutu djetinjstva, ni ne znajući da ti je to najkreativniji dio života. Ono što mislim da je meni pošlo za rukom je da zadržim tu dječju maštovitost i kreativnost te implementiram u život koji dan danas vodim. Također, ne treba zanemariti ni podneblje iz kojeg dolazim. Dalmacija je sredina koja te testira od najmanjih nogu, a međusobno podbadanje je dio naše kulture. Mix svega toga me oblikovao kao osobu.

Očekuje li tvoja sredina, prijatelji i obitelj da stalno nasmijavaš? Kako je biti stand up komičar privatno?

Toga je više bilo prije, ali čak ne bih rekao da je bilo u mojoj užoj okolini. Uglavnom se s tim susrećem među ljudima koji mene ne poznaju privatno. Moja djevojka i prijatelji, znaju mene u svim mojim stanjima i vjerujem da funkcioniram kao svaka normalna osoba. Trudio sam se sve ove godine da ljudima dam do znanja da je moj stand up predstava od 90 minuta, da to nije moje dvadesetčetirisatno stanje.

Koje događaje i/ili iskustva bi istaknuo u svome životu, a za koje bi mogao reći da su oblikovali tvoj životni put? Da se nisu dogodili ili da ih nisi iskusio ne bi bio osoba koja sada jesi?

Jako puno u zadnje vrijeme razmišljaš o tome. Kad bi naveo samo jedan primjer morao bih ih navesti još 10 jer tek tad bi moj put imao smisla. No budući da je ovo mini intervju, pokušat ću sažeti sve te priče na jednu emociju. Glad. Cijeli moj put je obilježen tom emocijom. Uvijek sam bio gladan. Gladan znanja, gladan novih putovanja, gladan novih pogleda na život. Moji roditelji nisu puno imali i stvarno sam im zahvalan što su mi omogućili. Naučili su me jako bitnoj stvari, a to je da ne smijem biti ljubomoran na druge. Zato moja glad za VIŠE nikad nije dolazila iz krivih razloga. Dok su drugi klinci nosili original adidas, ja sam furao adibas. Takve stvari me nisu opterećivale. Takve stvari su me gurale. Sve što mi je bilo omogućeno, a pogotovo ono što nije… oblikovalo me u osobu koja sam danas.

Koliko ti je zahtjevno priremati se za nastupe u velikim dvoranama, kao npr. za Dvoranu Doma Sportova?

Blesavo bi bilo reći da nije zahtjevno i da ova dvorana ne igra ikakvu ulogu. Dio moje psihe itekako je svjestan ovog pothvata. Izvesti prvu samostalnu stand up predstavu pred rasprodanom dvoranom koja prima 3000 ljudi izaziva ogromno poštovanje prema mojoj publici, a samim time stvara i laganu tremu. A s druge strane pripremam se mišlju «Ma ovo je još samo jedna predstava u nizu!»

Bedževi #family, #sacrifice, #i’mperfect, #brave, #author dio su komunikacije nove adidas Athletics kolekcije. Iako se sa svakim većina može poistovjetiti, uz tebe najbolje pristaje onaj #author. Kakav je to osjećaj – biti umjetnik, autor, onaj koji stvara?

Super mi je ideja da si mogu personalizirati jaknu na ovaj način, a da nije klasično ispisivanje imena što je «in» zadnjih godina. #Author je baš moj potpis. Ja sam autor svog života u punom smislu te riječi. Nebrojeno je to dobrih i loših poteza koje sam napravio, ali svaki korak ima moj potpis i svaki taj korak me izgradio i vodio do ovog gdje sam danas. I koliko je kul da klinac s Bilog Briga koji nije imao za adidas danas fura njihovu novu kolekciju! Sretan sam čovjek s poslom koji volim, u kojem uvijek napredujem i mijenjam ga, sa ženom koju sam našao i koja je moja podrška u svemu.

Razmišljaš li o inozemnoj karijeri, nastupima na npr. engleskom jeziku?

Imao sam već neke izlete u tom smjeru i tko zna, možda opet probam. Ja ništa ne isključujem u životu pa tako ni ovu opciju. Držite mi fige da i to jednog dana probam, a do tada uživam u svemu što sam napravio u Hrvatskoj i regiji.

Foto: adidas

Učitati još
Zatvori