Imamo fora prijedloge što raditi ovoga vikenda u Zagrebu

Pred nama je hladni, ali sunčani vikend stoga ga iskoristite maksimalno. Ako odlučite dane provesti u prirodi, nećete pogriješiti, a ako ste više za gradski đir donosimo nekoliko cool prijedloga za događanja koja bi bilo šteta propustiti.

Wes Anderson u kinu

Do 17. siječnja Kino Tuškanac prikazuje svih deset filmova Wesa Andersona, redatelja i scenarista prepoznatljiva autorskog rukopisa i ustaljene grupe stalnih suradnika. Večeras je na rasporedu Kraljevstvo izlazećeg mjeseca, humorna romantična drama ovjenčana sporednom nagradom u Cannesu kao i pustolovna komedija Fantastični gospodin Lisac realizirana odličnom stop-animacijom. Humornu pustolovnu dramu Panika pod morem prikazuju u subotu. U nedjelju stižu Darjeeling d.o.o., humorna drama nagrađena Malim Zlatnim lavom, i Andersonov najnoviji film The French Dispatch.

Slavko Kopač – Meštrovićev paviljon

Izložba prikazuje izbor najizvrsnijih Kopačevih slikarskih, kiparskih, ali i pjesničkih ostvarenja iz muzejskih institucija i privatnih kolekcija te nam pruža uvid u kulturno-antropološke prilike sredina u kojima je umjetnik djelovao (Vinkovci, Zagreb, Firenca, Mostar, Pariz). Izložbeni postav proteže se kroz sve izložbene prostore Meštrovićevog paviljona, na impozantnih 1800 m 2 . Izložba obuhvaća i eksterijer u kojem su postavljene različite instalacije referentne na Kopačev rad.

Dođite na ples u Dva Osam

Punk, Disco, Metal, Hip-Hop, exYu, sve. Zabava koja pomiče granice suludog – stoji u najavi ovog eventa. Ono što vas očekuje je samo najbolje od najboljeg. Žanrovski šaraju od 60′-ih i Jugotona, prema suvremenoj plesnoj glazbi, hip hopu i tko zna čemu još sve ne. Granice postoje da bi se brisale, a El Trio Loco zna kako se to radi. Ulaz je moguć samo uz predočenje COVID19 propusnice. Broj ulaznica ograničen je poradi kapaciteta, osigurajte ih u pretprodaji.

Cirkuska predstava

Autorska predstava DUO ŠMIZLA cirkuska je predstava s elementima glume, žongliranja, klaunerije i slapsticka. Priča je to bračnom paru koji non stop vodi bitku jer ona bi lijevo, a on bi desno. Ona bi sladoled, a on kiflu. Ipak, svaka njihova avantura završi u ljubavi. Ova smiješna predstava neodoljivo uvlači publiku u svoju priču koja s osmijehom prati radnju. Više ovdje.

Portreti: David Fincher

Također u kinu Tuškanac od 19. do 26.1. možete pogledati remek djela velikog redatelja Davida Finchera. Klub boraca, Mank, Igra, Sedam, Zodijak, i brojni drugi. Detaljan raspored potražite ovdje.

Foto: Unsplash

0