Samo ovaj Gucci muzej je dovoljno dobar razlog za posjetiti Firenzu

Gucci9

Ako ste unatrag nekoliko mjeseci posjetili Firencu i bili odlučni u namjeri da obiđete muzej modne kuće Gucci, niste imali previše sreće. Naime, muzej koji se nalazi u Palazzo della Mercanzia, povijesnoj palači iz 14. stoljeća smještenoj u centru grada, neko je vrijeme bio zatvoren zbog preuređenja te su mnogi zainteresirani s nestrpljenjem iščekivali koji će koncept Gucci ondje ponuditi. Danas, kada je poznata talijanska kuća otkrila detalje preuređenja, možemo sa sigurnošću reći kako nitko neće biti razočaran promjenama.

Gucci7

Gucci muzej dobio je novo ruho

Naime, Gucci Museo postao je Gucci Garden, a kao i mnoge kreativne stvari iz Guccija, i ova je nastala pod budnim okom dizajnera Alessandra Michelea. Gucci Garden opisuje se kao ‘čaroban trgovački svemir’, koji je prostorno podijeljen u nekoliko kategorija. Za početak, tu je Gucci Garden Galleria, koja predstavlja 6 izložbenih soba s postavom odjeće i modnih dodataka iz  arhivskih i aktualnih Gucci kolekcija, kuriranih od strane kritičarke Marie Luise Frise. Onda je tu Gucci Osteria da Massimo Bottura, restoran čiji chef posjeduje tri Michelinove zvjezdice. A za kraj, ovdje ćete pronaći i dućan u stilu bazara, u kojem se mogu pronaći jedinstveni i unikatni Gucci komadi.

Gucci8

Gucci Garden za javnost je otvorio svoja vrata danas, 10. siječnja, a ulaz u ovu galeriju na nekoliko katova stoji 8 eura. Polovica iznosa karte (4 eura) automatski se donira za restauracijske projekte diljem Firence, pa odlučite li se za obilazak ove muzejske galerije, i sami ćete doprinijeti još boljem naličju kultnog renesansnog grada. Više o muzeju saznajte ovdje.

Gucci11

Gucci12

Gucci10

Gucci6

Foto: Gucci

0