Ljubitelje poezije oduševit će ovaj divan projekt domaćih umjetnika

Ljubitelje poezije oduševit će ovaj
divan projekt domaćih umjetnika

Diskretni šarm izolacije“ projekt je nastao tijekom lockdowna 2020./2021. godine i donosi nam poeziju hrvatskih autorica u audiovizualnom formatu. Ove godine „Diskretni šarm izolacije“ dobiva nastavak, a prepoznaje ga i financijski ga malim, ali značajnim sredstvima podržava i Ministarstvo kulture u sklopu Nacionalne strategije poticanja čitanja za 2021. godinu. Projekt je predstavljen na društvenim mrežama Facebok i instagram gdje će publici biti prikazano pet novih te sedam videa iz prvog izdanja projekta. Uživajte u poeziji i dijelite je s drugima.

„Diskretni šarm izolacije“ audiovizualni je projekt koji nam poeziju predstavlja u potpuno novom izdanju. 

Troje zaljubljenika u umjetnost –  Branko Čegec, pjesnik, izdavač i zaljubljenik u pisanu riječ, glumica Jelena Miholjević i producentica i vlasnica producentske kuće Wolfgang&Dolly Tamara Babun, tijekom najozbiljnijeg lockdowna 2020./2021. uz doprinos brojnih kolega filmske industrije, realizirali su prvo izdanje projekta „Diskretni šarm izolacije“.

Tamara Babun

Sada nam predstavljaju nastavak s pet video uradaka kojima brojni umjetnici – glumci, scenaristi, montažeri, redatelji – slikom i tonom pričaju ono što su hrvatske pjesnikinje u svojim pjesmama željele poručiti.

Drugo izdanje „Diskretnog šarma izolacije“ ima svoje kanale na društvenim mrežama Facebook i Instagram gdje se projekt predstavlja široj publici, a videe  je moguće pogledati i na YouTube kanalu producentske kuće Wolfgang&Dolly.

Svakog ponedjeljka objavljuje se novi video uradak kojim, kako kažu pokretači projekta, žele svijetu pružiti malo umjetnosti i ljepote u ovim izazovnim vremenima.

Branko Čegec

Branko Čegec birao je pjesme i pritom se vodio ponajprije najzanimljivijim prinosima pjesničke prakse suvremenih pjesnikinja, kao i reflektiranjem aktualne, nimalo banalne stvarnosti koja nas posljednjih godina okružuje te je rekao: „Od tjeskobe i čekanja (da sve prođe!) mnogo nam se boljim izborom činila zaokupljenost djelovanja. Proizvodnja i posredovanje ljepote umjesto potonuća u neizvjesnost i apatiju.“

Cijeli projekt je producirala Tamara Babun koja je imala zadaću u izazovno vrijeme lockdowna, ali i sada okupiti genijalne umjetnike filmske industrije i producirati ovaj projekt kojeg je malim, ali značajnim sredstvima financijski podržalo i Ministarstvo kulture u sklopu Nacionalne strategije poticanja čitanja za 2021. godini.

„Filmaši, pjesnici, pisci, kazalištarci, plesači, slikari, muzičari, ma svi kreativci, svima je nama glavni radni zadatak da budemo čuvari ljepote, nježnosti i empatije. Vodeći se rečenicom Vesne Parun „Što možeš drugo biti u zlom vremenu nego dobra misao“ pronašli smo načina da makar nešto stvorimo i kad smo bili razdvojeni i zatvoreni, kao što u raznim kriznim vremenima načine za daljnji rad pronalaze naši kolege u cijelom svijetu. Vremena su cinična, ali i dalje duboko vjerujem da ih možemo transformirati u nježnija i bolja odlučnošću i upornošću, okupljanjem dobrih misli, dobre volje“, rekla je Tamara Babun.

„Diskretni šarm izolacije“, uz Branka Čegeca i Tamaru Babun realizirali su; glumica Jelena Miholjević koja čita pjesme, glumac Damir Markovina koji je osim naratora redatelj, snimatelj i montažer, redateljica i montažerka Dalija Dozet uz kolegu snimatelja Luku Matića, redateljica, snimateljica i montažerka Una Radić, kao i kolege joj Ivona Malbašić i Veno Mušinović.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori