Danas počinje online program “Slavimo žene u sklopu Potprograma MEDIA “

Danas počinje online program “Slavimo žene u sklopu Potprograma MEDIA “

Od danas do 13. ožujka 2022., Deskovi Kreativne Europe – Uredi MEDIA u Hrvatskoj, Austriji, Grčkoj, Italiji (Torino), Njemačkoj (Hamburg) i Portugalu organiziraju događanje „ Slavimo žene u sklopu Potprogram MEDIA “ u skladu s prioritetima Programa Kreativna Europa 2021. – 2027.

Kreativna Europa MEDIA

U sklopu događanja, želimo najaviti i sudjelovanje gospođe Marije Silvije Gatta iz Uprave DG Connect pri Europskoj komisiji koja će nam se obratiti s uvodnim riječima s fokusom na uvođenja prioriteta rodne ravnopravnosti u sklopu Programa Kreativna Europa MEDIA.

Događanje počinje danas u 12 sati s predstavljanjem dostupnih inicijativa programa usavršavanja s fokusom na žene u AV industriji pod nazivom „ Što je tu za mene? “. Sudjeluju Helene Granqvist (WIFTI), Jenni Koski (EWA), Judith Klein (Series Women/EPI), Biljana Tutorov (Circle – Women Doc Accelerator), Julia Berg (The Writer’s Lab +40) i Esther Krausz (ProPro).

Sljedećeg dana, 9. ožujka u 12 sati, u sklopu panel-diskusije pod nazivom “ Žene 360º ”, šest sudionica podijelit će s nama svoje  uspješne filmske priče koje je podržao Potprogram MEDIA kao i na koji način možemo dodatno osnažiti rodnu ravnopravnost u europskoj AV industriji: Dubravka Turić (montažerka / redateljica  iz Hrvatske), Maite Woköck (producentica / korisnica poziva inovativni alati i poslovna rješenja iz Njemačke), Dafni Bechtsi (izvršna direktorica CINOBO-a iz Grčke), Lucia Milazzotto (direktorica prodaje i marketinga pri Cinecittà / bivša izvršna direktorica MIA marketa iz Italije), Christine A. Maier (snimateljica iz Austrije) i Joana Gusmao (koravnateljica DocLisboe / producentica iz Portugala).

Obje panel – diskusije moderirat će Martina Petrović, voditeljica DKE – Ureda MEDIA Hrvatske. 

Također, sa zadovoljstvom najavljujemo i sudjelovanje nagrađivane redateljice Jasmile Žbanić, a koju 10. ožujka s početkom u 12 sati ugošćujemo u razgovoru s Wendy Mitchell (novinarka / moderatorica i savjetnica festivala). Film „ Quo Vadis, Aida? “ dobitnik je Europske filmske nagrade 2021. za najbolji film, najbolju režiju i najbolju glumice te je ove godine nominiran za nagradu publike „Lux Audience Award“. 

I na kraju, od 11. do 13. ožujka, DKE – Uredi MEDIA u suradnji u suradnji s različitim online platformama, ponudit će besplatne 48-satne projekcije u sklopu svojih teritorija: Austrije, Bosne i Hercegovine, Grčke, Hrvatske, Italije, Njemačke i Portugala.

Događanje se organizira u partnerstvu s organizacijom WIFTI (Women in Film and Television International) i Biobazom iz Hrvatske, a moći će se pratiti putem službenog Youtube kanala (Creative Europe MEDIA Office Croatia), službenih Facebook stranica DKE – Ureda MEDIA u Austriji, Grčkoj, Hrvatskoj, Italiji, Njemačkoj i Portugalu. 

Pridružite nam se u ovoj zanimljivoj avanturi i proslavimo zajedno  sudjelovanje žena u sklopu Potprograma MEDIA.

Deskovi Kreativne Europe – Ureda MEDIA u Hrvatskoj, Austriji, Grčkoj, Italiji (Torino) Njemačkoj (Hamburg), i Portugalu. Ovdje možete potražiti sve o tome gdje pratiti program.

Foto: PR, Unsplash

Učitati još
Zatvori