Ne biste vjerovali, ali danas je najbolji dan za zimsko bicikliranje

Dan zimskog bicikliranja na posao obilježava se i ove godine i to danas, 9 veljače. Inicijativa prijateljskog natjecanja među gradovima, državama i organizacijama pokrenuta je u Kanadi 2013. godine i uvijek se održava drugi petak u veljači. Zagreb je 2015., 2016. i 2017. godine odnio titulu grada pobjednika s najviše zimskih biciklista, odnosno najviše građana koji su se obvezali barem taj dan koristiti bicikl kao prijevozno sredstvo. Akciji se možete pridružiti putem linka.

Dan zimskog bicikliranja

Pozivamo zimske bicikliste iz svih gradova Hrvatske na sudjelovanje i njihovo pozicioniranje na mapu svjetskih gradova u kojima se bicikl i zimi koristi kao prijevozno sredstvo! Sindikat biciklista će i ovaj put ujutro dočekivati i nagrađivati bicikliste koje zatekne na putu do posla, na lokaciji iznenađenja u Zagrebu, uz pomoć bio&bio dućana koji donosi sve najzdravije namirnice, piće i hranu.

Za popodnevne sate, nakon radnog vremena, najavljujemo biciklističku vožnju koja će završiti u Vintage Industrial Baru, u Savskoj 160. Klub će ponuditi atmosferu tropske plaže kako bi se biciklisti zagrijali nakon zimske vožnje, a u večernjim satima zasvirat će bend Ljetno kino! Završetak vožnje u Vintage Industrial Baru ujedno je najava proljetnog festivala Pedalafesta, bienalnog festivala koji slavi kulturu urbanog bicikliranja, a održat će se u svibnju u Art parku, Chillout hostelu i Vintageu. Svi biciklisti će se voziti po unaprijed određenoj ruti, s bicikliszičkim voditeljima, ali svatko na vlastitu odgovornost pa vas molimo za oprez i obzirnost prema drugim sudionicima u prometu te za poštivanje važećih propisa. Podsjećamo i na obaveznu i ispravnu opremu na biciklu, između ostalog prednje bijelo i stražnje crveno svjetlo, katadiopteri na pedalama i kotačima te reflektirajući materijal na odjeći.

www.winterbiketoworkday.org

Foto: Sindikat biciklista, Instagram

0