Dok nam je želja za sigurnošću urođena, osjećaj odgovornosti razvijamo od malih nogu

Dok nam je želja za sigurnošću urođena, osjećaj odgovornosti razvijamo od malih nogu

Bez obzira kojim se poslom bavili, koji san slijedili i kakvu karijeru odabrali, sigurnost mora biti na prvom mjestu. Toga je svjesna i Dubravka Kovačević, profesorica engleskog i njemačkog jezika u osječkoj osnovnoj školi i školi stranih jezika. U svakoj prilici svojim učenicima nastoji osvijestiti kako stvari koje činimo danas definiraju naše sutra, bile one vezane uz obrazovanje, posao, privatni život ili hobi. Kako kaže, neizmjerno voli svaku sitnicu kod svog posla jer na kraju dana zna da je svojim učenicima puno više od profesorice. „Mi nismo tu kako bismo samo davali ispite i zadaće, već primarno prenosili znanje. Od znanja iz predmeta koji predajemo još je važnije ono životno znanje koje bezuvjetno moramo dijeliti s našim učenicima.“

Kad vam dođu u peti razred onako zaigrani i puni radosti, ne želite im kvariti polet preozbiljnim temama. Želim da ostanu takvi što je duže moguće, ali zaigranost i promišljenost nikako ne isključuju jedno drugo.“ Prema njenom mišljenju, iznimno je važno njegovati maštu i sanjarenje te istovremeno razgovarati s učenicima kao s odraslim ljudima. Djeca trebaju razumijevanje i poticaj da slijede svoje snove, kao i poštovanje i uvažavanje onoga što misle.

Svaka njihova odluka sa sobom nosi i posljedicu.”

Na taj način formiraju svoje stavove, ali i prve vizije o tome kako sebe vide u budućnosti. Naravno, to ne znači da već tada znaju što žele raditi. Da budem iskrena, nisam ni ja u tim godinama znala što ću.“, kroz smijeh nam govori Dubravka. „Ono što moraju znati je to da svaka njihova odluka sa sobom nosi i posljedicu. S obzirom na to da sam ljubiteljica kina i kazališta, nastojim pronaći poučan i primjeren film ili predstavu koju im preporučim jer u tom uzrastu tako najbolje upoznaju razne životne situacije.

Dok svoje đake priprema za stvarni svijet, Dubravka svako malo pomisli na to je li i ona učinila sve u svojoj moći kako bi zaštitila ono što je cijeli život stvarala. Kako sama kaže, profesori jednostavno ne mogu govoriti djeci nešto čega se i sami ne pridržavaju. Gledajući vizuru grada, nerijetko i kroz objektiv svog fotoaparata, počela je doživljavati kuće i prozore stanova kao zasebne priče. Životne priče pojedinih obitelji i svojih sugrađana. Tada je odlučila zaštititi i osigurati svoju priču. Kao i svemu u životu pristupila je studiozno pa se tako odlučila za osiguranje s najduljom tradicijom – Croatiju osiguranje.

Odlična stvar koja mi olakšava uvid je unaprijeđena aplikacija Moja Croatia.”

Ugovorila sam policu osiguranja doma čime sam zaštitila cijelu svoju imovinu od požara, poplave, provale i drugih mogućih rizika. Ugovaranjem paketa zaštitila sam svoj dom, ali i sve stvari u njemu. Odlična stvar koja mi olakšava uvid je unaprijeđena aplikacija Moja Croatia na kojoj pratim sve vezano uz osiguranje doma, ali i druge police osiguranja. Naime, kako sam odlučila biti zaista sigurna i osigurana, ugovorila sam i dopunsko zdravstveno osiguranje Croatia osiguranja. Kao profesorica odgovorna sam za svoje učenike naročito u ovim nepredvidljivim okolnostima, zato stvari shvaćam ozbiljno i unaprijed sam spremna na sve.“, zaključuje Dubravka.

Croatia osiguranje: Imajte na umu budućnost

Uz Croatijino osiguranje doma jednom policom osiguravate građevinski dio vaše nekretnine te predmete koji se nalaze u kućanstvu od štete nastale provalom, požarom, potresom i brojnim drugim rizicima. Imajte na umu budućnost i ugovorite osiguranje doma do 31. 7. 2020. i za već od 21 kn/m2* dobivate više zaštite po povoljnijim cijenama za cijelo vrijeme trajanja ugovora.

Više informacija o osiguranju doma Croatia osiguranja možete saznati na web stranici ili pozivom na 072 00 1884.

*Cijena od 21 kn/m2 je izražena na godišnjoj razini s uključenim svim akcijskim popustima na osiguranje građevinskog dijela u iznosu od 350.000 kn, osiguranje stvari kućanstva u iznosu od 175.000 kn i osiguranje od potresa bez sudjelovanja u šteti, na području grada Zagreba.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori