Bliži nam se još jedna Ljetna škola pisanja u idiličnom Dvorcu Stara Sušica

Škola magije

CeKaPe, Centar za kreativno pisanje iz Zagreba od 23.8. do 30.8.2020. u Dvorcu Stara Sušica, organizira Ljetnu školu pisanja 2020

Do sada je preko 200 polaznika i polaznica završilo ljetnu školu pisanja. Na sedmodnevnim intenzivnim radionicama pisanja, u osami Gorskog kotara i izolaciji dvorca na rubu šume, živi se i piše književnost, uz mentorstvo poznatih pisaca, voditelja radionica te večernje programe, književne tribine i razgovore s poznatim imenima književne i umjetničke scene.

Ljetna škola pisanja ove godine nudi sedam različitih radionica: kratka priča, proza, poezija, radionica kritičkog čitanja, radionica Šetnja književnim formama, radionica Kako početi i radionica scenarija..

Voditelji radionica vodeća su imena hrvatske književne scene

Olja Savičević Ivančević,  jedna od najuspješnijih spisateljica u regiji, sjajna pjesnikinja  ove je godine prvi puta u ljetnoj školi na radionici poezije. Enver Krivac, jedan od najznačajnijih predstavnika riječke književne scene, nagrađivan pisac i voditelj u CeKaPe-u Rijeka, vodit će radionicu proze. Radionicu kratke priče vodi pisac i  novinar Davor Mandić,  koji već četvrtu godinu mentorira radionicu pisanja u CeKaPe Rijeka, a u ljetnoj je školi od 2018. Nebojša Lujanović, ove godine vodi dvije radionice, obje autorske, koju je osmislio ekskluzivno za ljetnu školu – Radionica kritičkog čitanja i Šetnja književnim formama. 

Karmela Špoljarić ove je godine prvi puta s nama, a svoju autorsku  radionicu Kako početi osmislila je posebno za ljetnu školu. Nakon tri godine u dvorac se vraća Sanja Kovačević  s radionicom scenarija za kratki film. Autorica sada već kultne knjige “Kvalitetne TV serije”, osoba ogromnog znanja i iskustva, vodit će polaznike od ideje do scenosljeda.

Radionice se održavaju u jutarnjim i poslijepodnevnim satima, a slobodno je vrijeme rezervirano za pisanje i rad na tekstovima. Uz svakodnevni, cjelodnevni rad na tekstu, organiziraju se i književne tribine, razgovore s gostima, književne kvizove, zajednička druženja i završnu, javnu produkciju na kojoj svi polaznici čitaju tekstove napisane u ljetnoj školi i koja je otvorena za javnost.

Puna cijena, koja uključuje smještaj, puni pansion i kotizaciju za radionice je 3500 kn, a za prijave do 1.7. odobravamo popust od 200 kn.

Sve informacije pronađite na web stranici www.cekape.com.

0