Uvode se ulaznice za Botanički vrt u Zagrebu

Uvode se ulaznice za
Botanički vrt u Zagrebu

Foto: J. Duval/TZGZ

Ulaz u Botanički vrt u Zagrebu sve ove godine bio je potpuno besplatan, no niz nemilih događaja protekle godine postavili su mnogobrojne probleme i izazove pred upravu Vrta, Biološkog odsjeka i Prirodoslovno-matematičkog fakulteta. Pandemija i potresi usporili su njihove planove i započete radove revitalizacije vrta i stvorili im financijske poteškoće pa su zbog toga odlučili ove godine uvesti naplatu ulaznica.

Cijene će biti gotovo simbolične – redovita ulaznica stajat će 10 kn, a ulaznica za učenike, studente i umirovljenike samo 5 kn. Uz to, postoji mogućnost sezonske ulaznice od 150 do 300 kn za sve one koji redovito dolaze u Botanički vrt.

“Cijena ulaznica daleko je manja od cijene u botaničkim vrtovima susjednih zemalja, no unatoč našim potrebama, ipak smo na umu imali nepovoljnu situaciju u kojoj se danas nalazi većina naših sugrađana. Nadamo se da ćemo s prikupljenom zaradom koncem godine moći popraviti krovište i terasu gospodarske zgrade koja prokišnjava ili pak zamijeniti dotrajale elektroinstalacije u staklenicima”, napisao je voditelj Botaničkog vrta, dr.sc. Vanja Stamenković.

Botanički vrt svoja će vrata otvoriti u ožujku i, ovisno o epidemiološkoj situaciji, bit će otvoren do kasne jeseni. Sve detalje oko uvođenja naplate ulaza u Vrt možete pročitati ovdje.

Foto: J. Duval/Turistička zajednica Grada Zagreba

Učitati još
Zatvori