#allaboutchange: Što smo napravili u godini na izmaku i kakva nas budućnost čeka?

#allaboutchange: Što smo napravili u godini na izmaku i kakva nas budućnost čeka?

Polako, ali sigurno približili smo se kraju 2021. Godine koja je po mnogočemu bila drugačija od ostalih. Godine koja je u nama izazivala jezu, ali i nadu u bolje sutra. Kada pogledamo prije točno godinu dana, shrvani potresima, pandemijom, strahom, unutarnjim nemirima teško smo mogli sagledati veću sliku, ali znali smo da jedino tako svaki put naprijed ima smisla. 2020. je godina u kojoj je zemlja stala, istresla nas i šokirala, izula iz cipela… 2021. je nakon nje došla s nekom novom nadom da nam bolje sutra ipak nosi neke bolje stvari. Tim putem krenuli smo i mi. Znali smo da su promjene nužne, promjene na osobnim razinama, jer svijet nas svakako može kazniti. Promjene na globalnoj razini koje se kreću djelovanja pojedinaca, uvukle su se u naše pore i više nije bilo mjesta za nazad. Tako je na našim platformama oživljen koncept #allaboutchange.

2021. je #allaboutchange godina

Krenuli smo hrabro u priču koja će potaknuti svakoga od nas na promjene. Kako to najbolje učiniti? Primjerom. Svijet oko nas, Hrvatska, prepuna je pojedinaca i organizacija koji su svoju ulogu u ovom svijetu shvatili ozbiljno. Svojim djelovanjem njihove promjene postale su dio općeg DNK, a hrabrim pričama i istupima izazivale su nadu, veselje, poticale na hrabrost i odluke. Svatko tko se našao biti dijelom naše priče nosi posebnu čvrstinu, posebnu poruku nade da promjene doista počinju od nas samih. No, to je samo dio svih onih koji i dalje rade i uporni su u svojem nastojanju da njihove priče postanu i ostanu inspirativne za mnoge generacije. Sve inspirativne priče koje smo obuhvatili pročitajte ovdje.

Što će se promijeniti?

Mnogo toga. Glavna misija, vizija i cilj svih nas sada moraju biti jasni i koncizni. Svijet oko nas doista treba našu pomoć. Klimatske promjene nisu više samo neki udaljeni govor, priča koja se tiče nekog drugog i koja do nas ne dolazi i ne ostavlja taga. One su odavno ovdje i svakom minutom njihov utjecaj na bioraznolikost svijeta i život svih živih bića raste. Za dvadesetak godina život na zemlji mogao bi se promijeniti iz korijena. Tada više neće biti povratka. Na nama je da djelujemo sada. Mi smo ti koji činimo promjenu, ona dolazi iz našeg djelovanja. Svaki naš čin je pomoć.

Budimo pokretač promjena

Svaka pa i mala promjena koja dolazi od pojedinca ključna je i neizostavna. Pokušajte razmišljati održivo. Razmišljajte ekološki, pazite na svoje zdravlje, ne zagađujte i ne budite vi dio crne statistike. Neka se vaša svijest okrene u nekom novom smjeru. Promijenit će se naši načini putovanja, svakodnevnog života kojeg ćemo uskladiti s prirodom reciklirajući i kupujući organsko, radite na fizičkom i duhovnom zdravlju, živite ekološkije, odbacite poroke i izbacite zagađivače iz svakodnevnog života. Učite tome svoju djecu. Budite svjesni da je u vama ključ. Još uvijek nije prekasno i ako se svatko od nas zauzme za bolji život svih nas i naše planete zajedno ćemo biti ta promjena koju smo zajedno i započeli. Kako? Inspirirajte se člancima i ljudima s naše #allaboutchange platforme. S najljepšim željama zaključujemo ovu godinu i želimo vam inspirativnu, sretnu i ispunjenu promjenama, novu, 2022.

Sadržaj članka nastao je u suradnji s našim partnerima. Za više informacija, pogledajte naše Uvjete korištenja.

Foto: Unsplash, Pexels

Učitati još
Zatvori