Atrij ZKM-a postaje nova adventska lokacija u srcu grada

Atrij ZKM-a postaje nova adventska
lokacija u srcu grada

Ovog prosinca atrij Zagrebačkog kazališta mladih postaje nova adventska lokacija u srcu grada na kojoj ćete doživjeti jedinstveni spoj kazališne umjetnosti, glazbe i dobre zabave, po kojima je dvorište Tesline 7 dobro poznato već generacijama Zagrepčana i njihovih gostiju.

Advent u ZKM-u: Glazbeni Atrij

Do 28. prosinca ZKM-ovi gledatelji i posjetitelji Adventa u Zagrebu moći će uživati u koncertima kvarteta At Ease i njegovoj izvedbi prigodnih hitova i originalne glazbe iz ZKM-ovih predstava. At Ease Quartet čine Željka Veverec (vokal) i Toni Starešinić (klavijature), dobitnici Porina, te Igor Dorotić (truba) i Đuro Dobranić (bubnjevi), sve redom vrsni glazbenici koji nastupaju uz neke od najpoznatijih hrvatskih pjevača, poput Josipe Lisac i Ede Majke.

Glazba i predstave

Jazz je čarolija u kojoj ovih četvero začaranih glazbenika improvizira i poigrava se ne samo solistički nego i kolektivno sa strukturama i formama te u njihovim rukama od pjesme ostane samo naslov, a svake večeri stvaraju iznova. Na pozornici je uvijek veselo, nepredvidivo i prije svega opuštajuće. U nastavku večeri, nakon koncerta uđite u kazalište i pogledajte neke od najvećih uspješnica sa ZKM-ova repertoara: Čarobnjaka iz Oza, predstavu u kojoj podjednako uživaju djeca i odrasli i koja vraća u dane spektakularnih produkcija za mlade po kojima je ZKM oduvijek i nadaleko poznat.

Čarobnjak iz Oza, ZKM

Predstava Ja sam ona koja nisam redatelja Paola Magellija oduševit će sve koji vole velike priče i glumačku virtuoznost, dok će se novom predstavom Kamen hrvatskim kazališnim gledateljima predstaviti zvijezda suvremene europske drame Marius von Mayenburg, a naslovne uloge tumače dvije velike glumice, ZKM-ova Doris Šarić Kukuljica i Mirjana Karanović, glumica Beogradskog dramskog pozorišta.

Ulaz na koncerte je slobodan, a cijeli program po danima potražite ovdje.

Foto: Unsplash, ZKM

Učitati još
Zatvori