7 stvari koje će poslovnim ljudima znatno olakšati život

7 stvari koje će poslovnim ljudima
znatno olakšati život

Svakim danom živimo sve brže i radna svakodnevica ne ostavlja nam puno vremena za predah. Danas je postalo uobičajeno da jedna osoba radi posao njih nekoliko ili da je barem sposobna za multitasking, kako bi u minimalno osam radnih sati moglo biti napravljeno što više toga. Ako usporedimo to s vremenima kada su u radnom odnosu bili naše bake i djedovi, pa čak i roditelji, mora se zaključiti kako svoje radne sate proživljavamo još brže i još intenzivnije, a s time će se složiti i oni, stalno ističući kako previše jurimo i žurimo i kako su stigla neka nova vremena.

Ta ista nova vremena, srećom, osim užurbanog ritma, donijela su nam i neka sjajna tehnološka postignuća, s gadgetima čija je svrha postojanja, između ostalog, i olakšati život pojedinca, pomoći mu u ključnim trenucima i biti mu oslonac. Ono što su nekoć bili olovka i papir, danas su pametni mobiteli, koji sa svakom novom sezonom, čini se, postaju još pametniji i intuitivniji te dodatno prilagođeni svim našim potrebama. Kao takvi, uspjeli su zamijeniti čak i druge značajnije uređaje u našim životima, poput fotoaparata i kamera, a suvereno nastavljaju osvajati i druge domene naših života.

Koje su to stvari modernog doba koje današnjim poslovnim ljudima olakšavaju život? Sve ih utjelovljuju novi Samsung Galaxy Note10 i Note10+ uređaji.

Pametan telefon koji je lagan, brz i gotovo neprimjetan

Jureći kroz poslovne obaveze i radnu svakodnevicu, ne želimo da nam naši pametni telefoni predstavljaju opterećenje. Oni moraju odgovarati našem lifestyleu i savršeno se uklopiti u isti. Zato su Galaxy Note10 i Note10+ uređaji baš takvi; lagani, brzi i gotovo neprimjetni. Jednostavno i ergonomsko prianjanje olakšava baratanje njima, lagana konstrukcija ne opterećuje torbice i džepove, izdržljivo staklo čini ih otpornima na padove i udarce, jedno korisničko sučelje pomaže nam fokusirati se na ono važno, a jaki procesor brzo pokreće sve željene aplikacije. Jesmo li spomenuli i izvrsnu otpornost na vodu?

Pametna olovka

Danas za jako malo svojih zapisa koristimo papir i olovku, a tu ‘old school’ metodu zamijenili su mobiteli i laptopi. Ako i vi imate bilješke na svojim pametnim telefonima i u brzini ih hvatate na putu do posla ili na sastancima, nesumnjivo će vas osvojiti pametna olovka S Pen koja dolazi s novim Samsung Galaxy Note10 i Note10+ uređajima.

Riječ je o najnaprednijoj Samsung olovci dosad, jer sve što ste zapisali njome, putem jednostavnog dodira iz vlastitog rukopisa možete pretvoriti u čitki tekst koji zatim možete kopirati, zalijepiti i dijeliti. Ova olovka je moćna i zato što preuzima ulogu daljinskog upravljača pa njome možete pomicati slideove na prezentaciji, pokretati i pauzirati videa, snimati fotografije, prolaziti kroz galeriju, pojačavati i smanjivati glasnoću…

Velika memorija za poslovne (ali i privatne) stvari

I u poslovnim i u privatnim trenucima znamo jako puno ‘škljocati’ kamerom na mobitelu i koristiti razne aplikacije, a kada se memorija napuni, padamo u lagani očaj. ‘Što obrisati?’, ‘Čega se riješiti?’, neka su od pitanja koja nas kreću opterećivati i zapravo nam oduzimaju dragocjeno vrijeme.

No, što kada bismo u svoje pametne telefone mogli pohraniti skoro sve što nam srce poželi i nakon toga ne razbijati glavu time da taj isti uređaj puca po šavovima? Samsung je svojim korisnicima, a naročito poslovnjacima, osigurao sjajnu novost u sklopu svojih Galaxy Note10 i Note10+ uređaja, koji imaju memoriju u rangu prijenosnog računala, no bez da vam je to isto prijenosno računalo uopće potrebno u fizičkom obliku. Riječ je o 512GB prostora za pohranu, koji se može proširiti do 1TB putem microSD-a.

Baterija koja traje cijeli dan

Koliko vam se puta tijekom radnog dana dogodilo da vas je mobitel ostavio na cjedilu, a njegova se baterija ispraznila baš kada vam je najviše potrebna? Ne sumnjamo da je to bio čest scenarij u više od nekoliko prigoda. Srećom, takvi dani postaju prošlost. Samsung Galaxy Note10+ može se pohvaliti moćnom baterijom koja traje cijeli dan. I ne samo to; ima opciju super brzog punjenja, što znači da u svega pola sata vremena možete ostvariti cjelodnevno napajanje svog pametnog telefona i biti online bez prekida.

Studijski uvjeti za fotografiranje i snimanje

Sada možete snimati profesionalne fotografije i videa bez da igdje nosite svoj glomazni profesionalni fotoaparat ili video kameru. Sve njihove adute pronaći ćete u Galaxy Note10 i Note10+ uređajima, koji donose naprednu filmsku tehnologiju, imaju sustav s više kamera i odvode fotografiju i video snimku na jednu sasvim novu razinu.

Objektiv s dvostrukim otvorom, iznimno širokokutna kamera, fokus uživo i optimizator scene, samo su neki od razloga zašto će vaše fotografije i videa biti još bolji te itekako iskoristivi čak i za poslovne svrhe. Video možete snimiti baš poput profesionalnog filmaša, jer uređaji imaju ugrađen stabilizator scene (pa nema više podrhtavanja), omogućuju bokeh snimanje sa zamućivanjem i specijalnim efektima, a S Pen ovdje vam nudi mogućnost preciznog dodavanja teksta na videa. Nakon toga svoje vizualne zapise čak ne morate prenositi negdje drugdje na montažu, jer cjeloviti studio za uređivanje nakon snimanja sada je dostupan na ovim uređajima.

Zaštita podataka koja jamči sigurnost

Danas postaje sve teže, ne samo pratiti gdje smo i na kojim sve platformama ostavili svoje osobne podatke, već ih i zaštititi od zlonamjernih napada na privatnost i sigurnost. Zaštita podataka osobito nam je bitna kada su u pitanju službene i poslovne okolnosti, pa se baš zato Samsung dodatno pobrinuo kako bi nam zajamčio sigurnost.

Samsung Knox pruža obrambenu zaštitu, što znači da su na Galaxy Note10 i Note10+ uređajima naši privatni podaci zaštićeni od zlonamjernih programa i zlonamjernih napada zahvaljujući hardverskoj i višeslojnoj Knox sigurnosnoj platformi. Također, u same uređaje nije tako lako ‘upasti’ od neke druge strane, jer će joj za to biti potrebno prepoznavanje lica vlasnika uređaja i ultrazvučni skener otiska prsta.

Osobni asistent

Ako svakog dana radite brzo i dinamično, sigurno ste se već nekoliko puta našli u situaciji gdje govorite ‘da barem imam osobnog asistenta’.

U ovom slučaju, Bixby je vaš uvijek spreman i inteligentan pomoćnik na mobilnom uređaju. Samo recite što želite, a on će to učiniti. Bixby vam daje slobodu da se usredotočite na ono najvažnije, pa tako uči što volite raditi i funkcionira uz vaše omiljene aplikacije i usluge kako bi vam pomogao da obavite što više toga.

Angažirajte Bixbyja: postavite alarme, upravljajte svojim rasporedom ili zatražite preporuku za večeru. Zatražite od njega da reproducira glazbu na zvučniku, upari telefon s TV-om, prikaže popularne igre i još mnogo toga. Podsjetit će vas i na poslovne sastanke i pomoći u radnim zadacima. Pomoću kamere čak prevodi cijele rečenice sa stranog jezika.

Foto: Samsung, Pixabay

Učitati još
Zatvori