Moderni tata: Mario Petreković
Moderni tata: Mario Petreković

Moderni tata: Mario Petreković

Roditeljstvo, taj nevjerojatan čin koji čini promjenu u životu svakog čovjeka. Osjećaj kojim se vodimo kada odgajamo mlado biće koje treba postati odrasla osoba nevjerojatan je. No kako uspješno balansirati između odgoja djeteta, posla i odnosa s ostatkom obitelji i drugih ljudi? Tu prije svega pomaže puno ljubavi. Kada dodamo upornost, malo vještine i puno dobrih ideja, roditeljstvo postaje putovanje za koje se odmah poželimo spakirati. U našoj rubrici moderna mama volimo ugostiti roditelje koji spremno vladaju vještinama svakodnevne borbe sa životom, a da pritom odgajaju nova bića koja hrabro otkrivaju svijet oko sebe. Ovaj mjesec umjesto mame, ugostili smo jednog modernog tatu – Marija Petrekovića.

Moderni tata: Mario Petreković

Ovaj svestrani poduzetnik, radijski i televizijski voditelj, glumac, komičar i općenito ekstra kreativac ove godine postao je otac po drugi put. U obitelj njega i njegove partnerice Aleksandar Kramberger, nakon kćerkice Marle sada je došla i mala Una. Posjetili smo ih i ulovili u užurbanom roditeljskom ritmu kako bi saznali sve trikove kojima se služe u organizaciji svoje svakodnevice.

  • Kako se osjećate kao otac i koliko vas je to promijenilo?

Kao otac osjećam se tatastrofalno i vanserijski da ne kažem svemirski. Dobio sam nove super moći koje su u meni probudile majčinske osjećaje.

  • Spava li se?

Spava se na svakom koraku, brže no inače, kratko i efikasno. U svakom slučaju efikasnije, tvrđe, a opet jednim uhom uvijek, budnije.

  • Je li bilo teško uskladiti privatne i poslovne obaveze i prilagoditi ih novom članu vaše obitelji?

Proces prilagodbe  bio je očekivan i sustavno pripreman za nove članove. Nikako ne bih rekao da je bilo teško, osobito jer je želja za novim članovima i kod mame i tate bila na visokoj razini. Svjesno, s voljom i puno radosti ušao sam i prihvatio očinsku ulogu koju razvijam svakodnevno.

  • Kakva je Marla kćerkica? Kome više sliči karakterno?

Marla je osoba za poželjeti u svim segmentima. Likom i djelom svakodnevno osvaja ne samo mamu i tatu, baku i djedove, tetke i stričeve, susjede i ostalu bližu i dalju rodbinu i prijatelje, već i svakog slučajnog prolaznika i onoga tko joj se nađe na putu. Radostan sam da mogu tome svjedočiti i svakako ponosan na to i na njenu osobnost i karakter koji je isključivo njen i jedinstven. Ona je baš svoja.

  • Iz prve ruke koje savjete bi dali budućim očevima?

Biti što više prisutan i uključen u odgoj i razvoj djeteta od ključne je važnosti. Obostrano je zadovoljstvo, sreća i radost biti sveprisutan u tom procesu. Svakako, biti  lijeva i desna ruka majci djeteta, nikako ne bi bilo na odmet. Ne slušati savjete, biti sveprisutan tara ran tan..tan tan. #samozaigrano

  • Kakav odnos imate sa svojim kćerima? Vidi li se tu ona klasična otac – kćer privrženost?

Odnos je podosta specifičan u različitim situacijama, kako  za Marlu, tako i za Unu. Žena, kao promatrač, kaže da često Marla i ja imamo konverzaciju kao stari bračni par. Definitivno smo privrženi oboje, jedan prema drugom. Tako da zasigurno ima i klasike ali i naučne fantastike. Razvija se jedan smiješan i kompleksan odnos.

S Unom također imam, jako zaljubljeni odnos.

Tako je dobra i mila, smije se stalno, sva je za ljubiti i mrviti, cijela je meka i miriši, tako da teško odolijevam, a da ju ne izljubetam, skupa s Marlom koja ju obožava. Cure su zakon, majke mi. Girl power. Volimo se jako i imamo se rad u svim stanjima.

  • Što vam olakšava ulogu?

Ulogu oca uvelike mi olakšava mama Alex. Tu su i nezaobilazni baka i djedovi, tetke i tete u vrtiću te olakšavanje u pelene koje ne propuštaju u bikini zoni i po leđima.

  • Kako se snalazite s prematanjem van doma? Je li bilo neugodnih situacija na javnim mjestima?

S prematanjem van doma snalazim se fenomenalno. Kao svinja u blatu. Mama nas je opskrbila Pampersicama, v(l)ažnim maramicama i rezervnom odjećom, voćekom i vodom bez kojih ne izlazimo u život. Marla ima Super Sak. Ja sam nosač. Neugodne situacije su nam ugodne, tako da evo kucnem u drvo, nije bilo neugodnih situacija. Bilo je smiješnih na svim mjestima. Zapravo, bili smo jednom u liftu s ljudima i ja sam prducnuo pa je ljudima bilo neugodno. Marli i meni ne.

  • Kako se snalazite u prematanju i drugim „poslovima“ oko djeteta?

Baš kao što sam i rekao, snalazim se kao svinja u blatu. Puno prakse i repeticija, daje neku vrstu samopouzdanja u tim “poslovima”. Izazovno je. Igra maloga tigra.

Cijeloj obitelji definitivno olakšavaju Pampers pants, pelene-gaćice koje se jednostavno navlače i skidaju, imaju dvostruku zaštitu oko nogu te poseban džepić kao dodatnu sigurnost od propuštanja straga. Zahvaljujući do 12 sati zaštite od propuštanja sa svih strana, zbog svojeg 360° prianjanja prilagođavaju se bebinom trbuščiću. Izuzetno moćna upijajuća jezgra u trenu upija tekućinu i brzo je odvodi daleko od bebine kože. Navlače se u jednom potezu, čak i kad je beba nemirna pri mijenjanju pelena. Odobrene su od strane dermatologa iz Skin Health Alliance-a. Više o Pampers Pants pročitajte ovdje.

 

Foto: Martina Movrić (Grain studio)

Učitati još
Zatvori