Moda inspirirana ljubimcima – divna kolekcija espadrilla

Moda inspirirana ljubimcima –
divna kolekcija espadrilla

Moda inspirirana ljubimcima sve je popularnija. To su prepoznale i poznate modne kuće te svoje kolekcije posvetile omiljenim mezimcima. S obzirom na to da ćemo uskoro i službeno zakoračiti u proljetnu sezonu pronašli smo espadrille, idealne za duge šetnje s ljubimce. Naime, nova kolekcija brenda Felipa poznatog po divnim modelima, omiljenima diljem svijeta, inspirirana je psima i izgleda divno. Trendseterice na Instagramu svoje ljubimce vole odijevati jednako dobro kao i same sebe. Stoga se usklađivanje modnih dodataka ističe kao logičan izbor za šarmantne koordinirane lookove.

Šarolika pozadina i zanimljiva priča krije se iza ideje kako je cijela Felipa ideja nastala.

Moda inspirirana ljubimcima

Poznata dizajnerica espadrilla, Loja Felipa prava je putoholičarka i kamo god krenula, sa sobom nosi svoju ‘kreativnu’ bilježnicu. Naime u nju ispisuje imena mjesta, hrane, gradova i ulica kao i opise prolaznika te situacija. Upravo su slučajne pojave inspiracija u procesu dizajniranja originalnih komada. Moda inspirirana ljubimcima nastala je sasvim slučajno. Felipa je svoju novu kolekciju odlučila posvetiti psima, a pozadina priče i više je nego intrigantna.

Inspiracija za novu kolekciju

Italija joj je omiljena destinacija za odmor, a ako ste ju barem jednom posjetili, znate da su psi često viđeni na talijanskim ulicama. Brend inače svoju stalnu adresu ima u Rio de Janeiru kao i njegova kreativna dizajnerica, no espadrille su ustvari cipele španjolskog porijekla, točnije prvi primjerci osmišljeni su u Kataloniji.

Opčinjena šarenim, talijanskim ulicama koje na svakom koraku prodaju voće, odlučila je svoj showroom ‘opremiti’ raznolikim komadima, koje je usporedila s voćem na tržnicama. U želji da osmisli savršenu, laganu proljetnu cipelu za šetnje sa svojim psićem, nastala je najslađa espadrilla, savršena cipela za laki korak.

 

Foto: Instagram (@lojafelipa)

Učitati još
Zatvori